Diena, pažymėta mirties ženklu


2005-10-22
Diena, pažymėta mirties ženklu

Ketvirtadienį Kauno policija užregistravo net aštuonis pranešimus apie įvairiose miesto vietose aptiktus lavonus.

Didžiausią sumaištį sukėlė vienos iš Kauno savivaldybės įmonių traktorininkas, dirbęs parkelyje tarp autostrados Kaunas-Vilnius ir Islandijos plento. Valydamas traktoriumi teritoriją, darbininkas krūmuose aptiko, kaip spėjama, benamio “lizdą”, o jame visiškai sudegusio žmogaus palaikus.

Ties tragedijos vieta mėtėsi tušti losjono buteliukai ir konservų skardinės. Realiausia versija - žmogus galėjo begerdamas apsipilti spirituotu gėrimu, o po to netyčia padegti savo drabužius neatsargiai užsirūkęs.

Tikslią velionio mirties priežastį, kaip ir amžių bei tragedijos laiką, turėtų nustatyti teismo medicinos ekspertai.

Žaliakalnio policijos komisariato, kurio valdose užregistruotas šis įvykis, duomenimis, vos už poros kilometrų nuo tos vietos - Kleboniškio miške įsikūręs tikras panašių benamių palapinių miestelis.

Dar dviejų, kaip įtariama, benamių lavonai tądien aptikti vieno Studentų gatvės daugiabučio ir vienos A.Juozapavičiaus prospekto kavinės kieme. Pirmojo kišenėje aptiktas leidimas į Petrašiūnų nakvynės namus išduotas keturiasdešimt aštuonerių metų asmeniui, kuris, kaip paaiškėjo, iš jų išmestas už pažeidimus. Antrojo, taip pat panašaus amžiaus, kišenėse rasti Nakvynės namų kvitai.

Du keturiasdešimtmečiai kauniečiai tądien rasti pasikorę. Vienas pakaruoklis popietę aptiktas A. ir J.Gravrogkų gatvės bendrabučio bendro naudojimosi duše. Antrasis - Panemunės šile, ties galine troleibusų stotele.

Į Panemunės šilą iškviesta policija velionio kišenėje aptiko vieno Kauno autoserviso autoparuošėjo pažymėjimą. Tačiau autoserviso savininkas vakar dienraščiui teigė, jog vienintelis pas velionį rastas asmens tapatybę patvirtinantis dokumentas negalioja jau beveik du mėnesiai. Prieš tiek laiko šis vos savaitę autoservise dirbęs vyriškis atleistas už girtavimą bei kitus darbo drausmės pažeidimus.

KD inf.