Areštinė tampa antraisiais Kuko sūnaus namais


2007-02-09
Greta ČIŽINAUSKAITĖ
Areštinė tampa antraisiais Kuko sūnaus namais

Šį kartą mafijos veterano atžala įtariamas su bendrais laužęsis į vieną Šilainių butą

Trečiadienį, apie pusę dviejų dienos, Kauno vyriausiojo policijos komisariato budėtojui buvo pranešta, kad nežinomi asmenys bando patekti į vieną Baltų prospekto 125-ojo namo butą. Skambino kaimyninių butų gyventojai, kuriems Kauno policija dėkinga už budrumą bei pilietiškumą.

Ideali sąveika

Prieš lauždamiesi į nusižiūrėtą butą, įtariamieji šio pobūdžio nusikaltimais dar turėjo įžūlumo užsukti ir pas kaimynus - pasiteirauti, ar namuose juos dominančio buto šeimininkė. Nors neatmetama prielaida, kad galbūt taip ieškota galimų aukų: pasak pareigūnų, pastaruoju metu ilgapirščiai dažniau laužiasi ne pas tuos, kurie, jų duomenimis, prabangiai gyvena, bet į butus, kurių spynos bei durys lengviau įveikiamos, o nesunkiai patekę vidun jau renkasi, kas geresnio.

Išgirdę iš namuose rastų kaimynų, kad šie nežino juos dominančio atsakymo, ilgapirščiai pasirengė šturmui. Netrukus kaimynai išgirdo įtartinus garsus laiptinėje, o pabandžius pasidomėti, kas gi ten vyksta, per lauko durų akutę, ši buvo uždengta.

Gavus pranešimą apie daromą nusikaltimą, nurodytu adresu pasiųstas artimiausias Patrulių rinktinės ekipažas. Toliau jau viskas priklausė nuo patrulių profesionalumo.

Įbėgę į laiptinę pareigūnai išgirdo joje dundesį - tarsi žemyn leistųsi arklių kaimenė. Netrukus pasirodė trys jaunuoliai, kurie pamatę pareigūnus pradėjo įtartinai blaškytis. Nesugebėjo jie paaiškinti ir kur bei iš kur taip skuba.

Teigiama, kad du policijos patruliai tris įtariamuosius dėl laužimosi į svetimą butą, apie kurį pranešė visuomenė, sulaikė be vargo.

Iškalbingas radinys

Uždarius trijulę į tarnybinį automobilį, gauta informacija tikrinta toliau. Netrukus penktajame aukšte rastos išlaužtos pirmosios vieno buto dvigubų durų spynos. Buvo persuktos jų šerdelės.

Atsakymas į klausimą, kas išgąsdino ilgapirščius, kad jie skubiai nutraukė pradėtą nusikaltimą (butas, į kurį laužtasi - be signalizacijos), galimai aptiktas šeštajame aukšte. Jame rastos ne tik už radiatoriaus užkištos pirštinės, bet ir dar iškalbingesni įkalčiai, sprunkant numesti prie lifto. Tai buvo porą atsuktuvų, keturios įvairaus dydžio jų galvutės, pincetas bei dvi apie 300 metrų spinduliu veikiančios radijo ryšio stotelės. Pastarosios, pasak pareigūnų, - jau jiems įprastas vagių iš butų atributas, kuriuo paliktasis budėti praneša “objektą” naršantiems bendrams apie galimą pavojų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo padaryti nusikalstamą veiką. Dėl buto, į kurį laužtasi, bet nepatekta, kaimynų budrumo bei patrulių profesionalumo, savininkas patirtus nuostolius įvertino 100 litų. Visi trys įtariamieji šiuo nusikaltimu uždaryti į areštinę.

Du iš sulaikytųjų - pilnamečiai (vienas - 18-metis, kitas - 25-erių metų) iš Dainavos mikrorajono. Vyresnysis jau teistas. Tačiau už pastaruosius skandalingesnė nepilnamečio asmenybė. Tai - Kauno mafijos veteranams priskiriamo asmens, Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos įskaitoje figūruojančio Kuko pravarde, 17-metis sūnus.

Ar kreiptis į teismą dėl trijulės suėmimo, pareigūnai turi apsispręsti šiandien.

Skandalingiausia byla - jau teisme

Redakcijos duomenimis, tai jau trečias Kuko atžalos sulaikymas per pastaruosius devynis mėnesius.

Paskutinę praėjusio pavasario naktį jis buvo sulaikytas gavus pranešimą apie trečią valandą nakties Vilijampolėje apiplėštą 20-metį. Tada kartu su Kuko atžala, kuriam tebuvo 16 metų, buvo sulaikytas ir metais už pastarąjį vyresnis kito Kauno nusikalstamo pasaulio atstovo, pravarde Liukas, sūnus. Ši istorija baigėsi tuo, kad buvo nubaustas tik vyriausiasis - 18-metis sulaikytu automobiliu, kuriuo važiavo minėtų “garsenybių” sūnūs, narys. Tyrimo eigoje konstatuota, kad vienas šiuo nusikaltimu įtartas nepilnametis jame nedalyvavo, laukdamas bendrų skersgatvyje stovinčiame automobilyje, o kitas, 18-mečiui kraustant aukos kišenes, tik buvo netoliese.

Kuko atžala, kaltinama dar vienu praėjusią vasarą padarytu nusikaltimu - su ikiteisminio tyrimo metu nenustatytais asmenimis sumušęs vienos Dainavos mikrorajono parduotuvės prieigose vieno iš Kauno policijos vadovų pilnametį sūnų, tada - studentą, šiuo metu - jau Kauno kriminalinės policijos pareigūną. Ši dėl viešosios tvarkos pažeidimo iškelta baudžiamoji byla - jau teisme.