Agentų pradėtas tyrimas plečiasi


2007-02-09
Gediminas STANIŠAUSKAS
Agentų pradėtas tyrimas plečiasi

Vilniaus apylinkės teismas vienam mėnesiui leido suimti aukšto rango Kauno miesto ekonominės policijos pareigūnus, o kitų sulaikymai tęsiasi

Kriminalinės policijos biuro (KPB) agentai toliau krato Kauno miesto VPK Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyrių. Vakar KPB penktosios valdybos pareigūnai, kovojantys su korupcija policijos gretose, neoficialiomis žiniomis, sulaikė dar du Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus darbuotojus - D. T. ir O. I. Šie policininkai skyriuje buvo atsakingi už nusikaltimų intelektualinei nuosavybei tyrimus.

Naujo pareigūnų sulaikymo atvejo vakar vakare dar nepatvirtino tyrimą koordinuojančio Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Algimantas Kliunka. “Apie tai nieko nežinau”, - sakė A.Kliunka.

Apie 19 valandą į telefono skambučius neatsakė ir Kauno miesto VPK viršininkas Algirdas Kaminskas, ir Lietuvos policijos vadovas Vytautas Grigaravičius.

“Kauno dienos” žiniomis, D. T. ir O. I. po dokumentų poėmio buvo išvesti agentų. Kur jie buvo nugabenti bei koks buvo sulaikymo tikslas, neaišku.

“Kauno diena” rašė, kad Kriminalinės policijos biuro penktosios valdybos pareigūnams įtarimų kėlė ir tie Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus veiklos atvejai, kai bendrovėse būdavo randama nelegalios programinės įrangos, bet vėliau tyrimai būdavo užglaistomi arba visai nutraukiami.

Tuo tarpu vakar Vilniaus apylinkės teismas leido vienam mėnesiui laikyti už grotų užvakar sulaikytus du aukšto rango Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnus - skyriaus viršininką 45 metų Arnoldą Blaževičių ir jo pavaduotoją 44 metų Edvardą Duobą.

Į teismo rūmus abu kauniečius pareigūnus atlydėjo kaip reta didelės kriminalinės policijos darbuotojų pajėgos.

Lietuvos policijos departamentas jau gauna daugybę Kauno verslininkų skundų apie galimai neskaidrią miesto VPK Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnų veiklą.