Žaidimų aikštelėje vaikai braido po purvą


2009-04-07
Vereta Rupeikaitė
Žaidimų aikštelėje vaikai braido po purvą

Draugystės parke žaidimų aikštele ligi žiemos džiaugęsi Dainavos seniūnijos vaikai nutirpus sniegui atrado naują pramogą - taškymąsi purve. Nors aplinkui sausa, žaidimų įrenginiai skendi vandens baseinuose ir purve.

Sušvitus pavasarinei saulei, tėvai su vakais patraukė link sūpuoklių, čiuožyklų, laipiojimo sienelių. Reginys, kurį pamatė atėjusieji į Draugystės parką, pranoko blogiausias prognozes. Be to, kad trūksta sūpuoklių, nelikę suoliukų atsisėdimui, trūksta kai kurių kitų įrengimų dalių, įžengti į aikštelės teritoriją įmanoma nebent su guminiais batais.

Šiandien popietę keli ekstremalių pojūčių išsiilgę vaikai nesaugodami avalynės ir drabužių per purvą šlapsėjo link sūpuoklių, supdamiesi kišo kojas į drumzliną vandenį.

Aikštelės stačiusios miesto savivaldybės atstovams tokia padėtis vaikų žaidimų vietoje buvo naujiena.

„Su seniūnu išsiaiškinsiu dėl vandens, paliepsiu, kad būtų sutvarkyta. Pirmadienį buvo pasitarimas, manęs niekas neinformavo apie tokią situaciją. Vakar matėme Ąžuolyne stovinčią aikštelę, joje reikės suremontuoti nuplėštas dalis. Kitur sutvarkyti aikšteles taip pat nebus sudėtinga“, - žadėjo Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Zenonas Abramavičius.

Kuomet buvo statomos aikštelės, pask jo, grunto tyrimai nebuvo atliekami, todėl ir apie drenažą nepagalvota. Z.Abramavičiaus teigimu, kai kurios vandalų nuplėštos vaikų žaidimų aikštelių dalys saugomos seniūnijose, jos bus grąžintos į vietą. Pavogtas dalis irgi tikimasi atnaujinti. Tai seniūnai esą galės padaryti suradę privačių rėmėjų.

Žaidimų aikštelėse vargiai bus papildoma medžio žievės drožlių, kurių buvo pripilta vos tik įrengus aikšteles ir kurių jau beveik nebeliko. Z.Abramavičiaus žiniomis, ši, gruntą paminkštinanti medžiaga brangi. Ant purvo tikriausiai bus papilta smėlio.

Nuo balandžio 1 dienos Dainavos seniūno pareigas pradėjęs eiti Alvydas Malinauskas apie vandens baseinus Draugystės parko žaidimų aikštelėje iš žurnalistų girdėjo pirmą kartą ir pažadėti, kad padėtis bus ištaisyta, negalėjo.

„Aš tik girdėjau, kad daugelis šių aikštelių apgadintos. Patys žmonės jų nesaugo. Kas ir kaip planuoja jas remontuoti, negalėčiau pasakyti. Lėšos skiriamos per Komunalinio ūkio skyrių, seniūnija lėšų neturi, ji tik tarpininkas“, - komentavo naujasis seniūnas.

Po vieną vaikų žaidimų aikštelę pernai vasarą pastatyta visose vienuolikoje Kauno seniūnijų. Už 590,6 tūkst. litų jas įrengė konkursą laimėjusi Alytaus bendrovė „Kortas“, tačiau toliau prižiūrėti šiuos įrenginius įmonė neįsipareigojo.

Kai kurių specialistų žiniomis, Vilniuje tokios pat vienos aikštelės priežiūra per metus kainuoja apie tūkstantį litų. Aikšteles stačiusi įmonė ne tik prižiūri pagrindą, bet ir atstato vandalų suniokotas detales