Senamiesčio gatvės pasipuoš trinkelėmis


2009-04-01
Ingrida Žirlienė
Senamiesčio gatvės pasipuoš trinkelėmis

Rudenį penkias Kauno senamiesčio gatveles užpylę skalda, kovo viduryje bendrovės „Žiežmarių hidrostatyba“ darbininkai vėl kibo į darbus. Nors užsibuvusi žiema privertė mėnesiu vėliau pradėti darbus, tikimasi, kad gatvelės bus sutvarkytos, kaip ir planuota, iki rugpjūčio 19 dienos.

Savivaldybės skelbtą konkursą laimėjusi „Žiežmarių hidrostatyba“ praėjusių metų rugsėjo pirmąją pradėjo remontuoti penkias senamiesčio - Smalininkų, Puodžių, Palangos, Druskininkų ir Kurpių -gatves. Iš viso šių gatvių rekonstravimas kainuos 4,2 mln. litų. Nedidelę dalį šių pinigų skyrė savivaldybė, didžioji dalis gauta iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos.

„Natūralu, kad po žiemos šios gatvės atrodo nekaip, rudenį, baigę darbus, jas palikome užpylę skalda. Per žiemą atsirado duobių, nelygumų, tačiau tai ne bėda“, - portalui tvirtino bendrovės darbų vadovas Vaidas Večkys.

Pasak jo, šiomis dienomis Puodžių, Smalininkų ir Palangos gatvėse bus dedami bortai, atskirsiantys šaligatvius nuo važiuojamosios gatvės dalies. Kitą savaitę Puodžių gatvėje bus pradėtos dėti rudos spalvos trinkelės. Kitą savaitę vairuotojai turėtų būti atidesni, važiuodami Smalininkų gatvės atkarpa, besidriekiančia tarp J.Gruodžio ir Nemuno gatvių, mat čia bus laikinai įvestas vienpusis eismas.

„Kita dalis Smalininkų gatvės, į kurią galima pasukti iš Nemuno gatvės į kairę, jau grįsta akmenimis, toks buvo paveldo specialistų reikalavimas. Šioje atkarpoje nebus šaligatvio“, - pabrėžė darbų vadovas, pridurdamas, kad kitose gatvėse šaligatviai bus įrengti.