Prieš automobilių apmokestinimą protestavo vangiai


2009-01-05
Ingrida Žirlienė
Prieš automobilių apmokestinimą protestavo vangiai

Septyniuose šalies miestuose prieš automobilių apmokestinimą protestavę vairuotojai didesnių bėdų kol kas pridarė tik Šiauliuose - ten apie 70 avariniais signalais mirksinčių mašinų kolona sukėlė rimtas spūstis. Tuo tarpu Kaune apie pusšimtis automobilių pravažiavo pagrindinėmis miesto gatvėmis.

Ši diena - ne pati tinkamiausia protestuojams: didelį nerimą kauniečiams kelia miestą apgaubęs šaltis ir sniego pusnys. Pirmadienio rytą spūstys nusidriekė Šilainiuose ir Vilijampolėje - dėl įlūžusios tilto per Nerį dalies eismas iš autostrados buvo nukreiptas per miestą.

K.Donelaičio, Kęstučio, Birštono gatvėmis nuvingiavusioje automobilių kolonoje buvo apie 50 automobilių. Vairuotojai piktinasi naujosios Vyriausybės siūlymais apmokestinti automobilius. 

Ratuoti protestuotojai tikina, kad jeigu į šios dienos akciją valdžia neatkreips dėmesio, bus imtasi tolesnių veiksmų. Neatmetama, kad pavyzdį eiliniai vairuotojai paims iš verslininkų, kurie įmonių automobilius apmokestinantį įstatymą ruošiasi skųsti Konstituciniam Teismui.