Sausai marinuotas šašlykas Pereiti į pagrindinį turinį

Sausai marinuotas šašlykas

2009-04-17 08:40
Atšilus orams, visi savaitgaliais stengiamės ištrūkti į gamtą, kur visuomet smagu iškepti nuo sovietmečio populiarų šašlyką ar kitokį kepsnį. Tiems, kurie marinuoja šašlykus patys, siūlome pamėginti sausą jų marinavimo būdą.

Atšilus orams, visi savaitgaliais stengiamės ištrūkti į gamtą, kur visuomet smagu iškepti nuo sovietmečio populiarų šašlyką ar kitokį kepsnį. Tiems, kurie marinuoja šašlykus patys, siūlome pamėginti sausą jų marinavimo būdą.

Šašlykui, kaip žinia, geriausiai tinka kiaulienos sprandinė, kurią reikėtų supjaustyti maždaug 50 g svorio gabaliukais. Juos sumaišyti su druska, maltais juodaisiais pipirais, saldžiosios ir aitriosios paprikos (ne čili) milteliais, pjaustytomis svogūnų ropelėmis. Viską smarkiai sugniaužyti ir padėti indą su taip paruošta mėsa į šaldytuvą mažiausiai pusei paros.

Kepant šašlykus labai svarbu atstumas tarp iešmo su mėsa ir žarijų bei pastarųjų kaitra. Atstumas iki žarijų neurėtų būti didesnis nei 10 cm. Iešmai dedami tuomet, kai delną 10 cm atstumu nuo žarijų galima laikyti maždaug tris sekundes. Mėsa bus sultinga, jei jos neperkepinsime.

Jei mėsa atrodo per sausa, kepant ją reikėtų apipurkšti baltojo vyno acto, vandens, druskos ir cukraus mišiniu (vandens pilti daugiau nei acto). Šio mišinio skonis turi būti saldžiarūgštis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų