Rudens receptas: Tomo pyragas
Vyrai – geriausi kulinarai. Ypač kai receptai patys paprasčiausi. Būtent toks yra obuolių pyragas, kurį iškepti visiškai nesudėtinga, o gauti rezultatai gana džiugūs.
"Jei tai pavyko man, mokančiam sutepti tik sumuštinius, išsikepti blynų ar kiaušinienės, reiškia, tokį pyragą iškepti pavyks ir bet kam kitam", – sako Tomas Jarusevičius, pro kurio akis neprasprūsta nė vienas miesto juodosios kronikos įvykis. Nėra nieko geriau už saldų deserto gabalėlį žvarbų rudens vakarą.
5 kiaušiniai,
1 stiklinė cukraus,
žiupsnelis vanilinio cukraus,
150 g sviesto ar margarino,
2 stiklinės miltų,
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių,
4–5 obuoliai.
Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi elektriniu plaktuvu plakti iki putų. Į šią kiaušinių masę supilti ištirpintą sviestą ir vėl išplakti. Tuomet suberti miltus su kepimo milteliais ir dar sykį plakti iki vientisos masės (tešla turėtų būti grietinės tirštumo).
Į tešlą suberti skiltelėmis supjaustytus obuolius ir, viską išmaišius, sukrėsti į sviestu išteptą kepimo formą. Pašauti į įkaitintą orkaitę ir kepti apie 40–50 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą dar šiltą pyragą galima patiekti su ledais. Skanaus!