Morkų sriuba su apelsinais


2010-04-26
Morkų sriuba su apelsinais

Vegetariška


Pavasario receptas

2 svogūnai,

3 česnako skiltelės,

400 g morkų,

2 bulvės,

2 šaukštai alyvuogių aliejaus,

1 l vištienos sultinio,

kalendros,

šviežiai maltų pipirų,

100 ml grietinėlės,

1 apelsino sultys ir žievelė,

4 šaukštai riebios grietinės.

Česnaką sukapoti, svogūnus supjaustyti šiaudeliais, nuskustas bulves – kubeliais. Dideliame puode pakaitinti aliejų, jame pakepti svogūnus, kol šie taps permatomi. Tada sukrėsti česnaką, bulves, smulkiai supjaustytas morkas ir truputį apkepti. Supilti sultinį, užvirti, paskaninti pipirais ir kalendra. Virti, kol daržovės suminkštės, tuomet supilti grietinėlę, išplakti smulkintuvu. Į išplaktą sriubą įdėti apelsino žievelę, vėl užvirti ir pakaitinti, kol žievelė suminkštės, supilti apelsino sultis. Patiekti pagardintą grietinės šaukšteliu.