Lietiniai pagal Gediminą


2009-02-02
Lietiniai pagal Gediminą

Žiemos receptas

"Kai pagalvoju apie savo kepamus lietinius su, pavyzdžiui, obuolių įdaru, seilė pradeda tįsti", – tvirtina gerai kauniečiams žinomas miesto savivaldybės administracijos Socialinių reikalų departamento direktorius Gediminas Jankus, garsus ir kaip prozininkas, dramaturgas, žurnalistas, mėgstantis pašeimininkauti virtuvėje.

1 l neriebaus pieno,

miltų tiek, kad tešla būtų skysta kaip liesa grietinėlė,

6 kiaušinių,

2 šaukštelių kepimo miltelių,

po šaukštelį cukraus ir druskos,

1 šaukšto cinamono miltelių,

3 šaukštai alyvuogių aliejaus.

Gerai išmaišyta tešla samčiu pilama į lašinukais išteptą ir įkaitintą keptuvę (galima kepti ir įpylus alyvuogių aliejaus). Tokių lietinių įdarui ypač tinka burokine trintuve sutarkuoti obuoliai, paskaninti cukrumi. Labai tinka ir grietinė su uogiene. G.Jankus primena, kad pieną į miltus reiktų pilti lėtai – tuomet neatsiras gumuliukų.