Dvylika minučių po...


2009-01-05
Mantas Tomkūnas
Dvylika minučių po...

Kasdien 4 val. po pietų daugelis bendrovės "Kauno gatvių apšvietimas" darbuotojų vis dažniau pradeda žvilgčioti į laikrodžius. Šiam reiškiniui nėra jokios ypatingos priežasties ar paslapties, tik tai, kad šios įmonėje darbas baigiasi lygiai 12 min. po 4 val.

Toks neįprastas darbo laikas įmonėje įvestas prieš 15 metų. Penktadienį darbo diena – valanda trumpesnė, todėl ją bendrovės žmonės atidirba ir per likusias keturias savaitės dienas. 60 min. padalijus iš 5 d. išeina lygiai 12 min.

Įmonės vadovas Valys Venslovas tikina, kad dėl to nėra girdėjęs nusistebėjimų ar pretenzijų, daugeliui darbuotojų darbo pabaiga yra įprasta, kaip ir kitų įstaigų ar kontorų darbuotojams, baigiantiems darbą 5 val.

"Pradedame darbą nuo 7.30 val. ryto, tai yra patogus laikas, kai darbuotojai gali važiuoti į objektus, o darbą baigiame 16.12 val. Toks laikas įmonėje galioja jau senokai, iš viso darbuotojai dirba 8 val. ir 12 min. Toks darbo laikas nestebina nei manęs, nei darbuotojų, nes taip dirba kitos miesto biudžetinės įstaigos, taip nustatyta ir įmonės darbo reglamente. Toks laikas mums patogus, nes vėliau dirbti gatvėse yra tamsu", – teigė V.Venslovas.

V.Venslovas tikina, kad Kauno gatvių apšvietimo priežiūra ir remontu užsiimančios įmonės administracijos darbuotojai darbo laiko pabaigos laikosi griežtai.

"Administracijos darbuotojai būna griežtai iki darbo pabaigos, o tie darbuotojai, kurie rūpinasi gatvių apšvietimu neretai darbą baigia ir vėliau", – tikino V.Venslovas.