Policija pradėjo tyrimą dėl išdaužto Lietuvos žydų bendruomenės pastato lango

  • Teksto dydis:

Nenustatytam asmeniui pirmadienį vakare išdaužus Lietuvos žydų bendruomenės pastato langą Vilniaus Pylimo gatvėje, sostinės policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Bendruomenė incidentą vadina antisemitiniu išpuoliu.

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas BNS teigė, kad pranešimas apie įvykį Pylimo gatvėje 4 gautas antradienį ryte, pradėjus tyrimą įtariamųjų kol kas nenustatyta.

Apie įvykį paskelbta Lietuvos žydų bendruomenės „Facebook“ puslapyje. Anot jo, apsaugos kameros užfiksavo asmenį, kuris pirmadienį vakare metė akmenį ir išdaužė virš įėjimo esantį stiklą.

„Tai jau ne pirmas antisemitinis išpuolis prieš Lietuvos žydų bendruomenes – neseniai akmenys lėkė ir į Šiaulių apskrities žydų bendruomenės langus“, – teigia Lietuvos žydų bendruomenė.

Pasak jos, šis incidentas „atspindini priešiškas visuomenės nuotaikas“.

„Hamas“ spalio 7 dieną, netikėtai užpuolė Izraelį, įsiverždama į jo teritoriją ir vykdydama raketų atakas. Izraelis surengė atsakomuosius smūgius Gazos Ruožui. Per konfliktą žuvo šimtai žmonių tiek Izraelyje, tiek Gazos Ruože.

Po šių įvykių visame pasaulyje padaugėjo antisemitinių išpuolių, anksčiau skelbė Europos Komisija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ananimai,tu pats save pazeminai,toks tavo protelis ,

ananimai,tu pats save pazeminai,toks tavo protelis , portretas
Matosi,patys zydai padaro veiksma,ir veliau saukia ant kitu,kad kirsinti tautas,istorija jau parode ,ar skaitet ,kad lenino motina buvo zyde, moise blank lenino brolis iszude caro seima,o kas rusijoje sukele revoliucija,kur tik karas,riauses,zudynes visur matosi zydu pedsakai,skaitykit yra knyga ,,,lenino motina,jug ir karaliene IZABELE zydus isprase lauk is savo zemes,kas uzpuole ukraina,kas sauke,,,,ukraina uzkariausim ,kastokie solovjovas,kedmis ir daugelis ju,kas valdo rusija siandien,viskas kaip ant delno matos,ar zydai nebijo dievo kersto,,,,

Anonimas

Anonimas portretas
Kai tau isdauzys langa tai policija paims is tavo durnos galvos slapumo analiza.

Anonimas

Anonimas portretas
Tu vadinamas lietuvis priverstas valgyti kiauliena nes uzaugai tvarte,Siaiptai tai tau reiketu nueiti pas rabina kan padarytu tau apipjaustima ne apatines galvutes o virsutines galvos. tada galesi ir suda valgyti.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių