Nežmoniškas elgesys ligoninėje: 90-metis išlaisvintas tik nupjovus diržus

  • Teksto dydis:

Nežmoniškas elgesys ligoninėje: įtariama, kad sanitaras smurtavo prieš ką tik išoperuotą senolį. 90-metis išlaisvintas tik nupjovus diržus.

Prirakintas prie lovos. Tokį vaizdą pamatė į ligoninę atvykę kojos operaciją iškentusio 90-mečio senuko artimieji. Diržai suveržti taip, kad jų atsegti nebeįmanoma – tenka pjauti. Pririštos ir rankos, ir kojos. 

Garbaus amžiaus pacientą prie lovos pririšo Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės personalas. 

Įtariama, kad šitaip senukas išgulėjo apie pusę paros. 

Paciento anūkės vyras Ivanas pasakoja sulaukęs skambučio iš uošvienės. Tuo metu ji buvo ligoninėje. Nuvykęs į žmonos senelio palatą Ivanas pamatė ne tik prirakintą senuką, bet ir mėlynes ant jo rankų. 

Neatmetama, kad 90-metis sanitaro galėjo būti dusinamas pagalve. 

Anot senuko vaikaičių, pati ligoninė apie incidentą nepranešė. 

Artimieji įtaria, kad po operacijos senelis neadekvačiai galėjo elgtis dėl narkozės. Dėl to personalui galėjo būti sunku su juo susitvarkyti. 

Kad neadekvatų pacientą esant reikalui galima pririšti prie lovos, senolio šeimai paaiškino ir medikai. Bet artimieji įsitikinę, kad šį kartą ligoninės personalas peržengė bet kokias žmogiškumo ribas. 

Anot Ivano, po incidento senelis vis dar jaučia stresą. 

Ligoninės atsiprašymo ar išsamesnių pasiaiškinimų senelio artimieji tikina taip ir nesulaukę. 

Su galimai 90-metį užpuolusiu sanitaru jiems pabendrauti irgi nepavyko – kai atvyko į ligoninę, buvo pasikeitusi pamaina. 

Dėl galimo smurto 90-mečio artimieji kreipėsi į policiją. Tyrimas pradėtas dėl fizinio skausmo sukėlimo ir nežymaus sveikatos sutrikdymo. Už tai gresia viešieji darbai, areštas, laisvės apribojimas arba kalėjimas iki vienerių metų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
Prieš kelis metus lankiau giminaitę ligoninėje Kaune.Jinai gulėjo keturvietėj palatoj.Vienoj lovoj gulėjo pririšta moteris ,kuri vis spardėsi.Aš labai nustebau,kad ligonė pririšta,tada giminaitė man paaiškino,kad ką personalui daryti,kad jinai vis keliasi eiti,o eiti negali,nes po operacijos.Tai ir čia matyt toks pats atvejis.Jeigu artimieji taip myli senuką,tai nereikėjo jo vieno palikti,nes personalo po vieną ligoniui nėra.

matyn nebuvo kitos išeities

matyn nebuvo kitos išeities portretas
kad po operacijos, kai negalima judėti, senukas nerimo ir vis lipo iš lovos. Žinoma fiksuoti galima visaip, čia jau priklauso nuo sanitarų žmoniškumo.

specas

specas portretas
klaipedoje lygiai taip pat, kaip paguldem mociute, i istaiga kur gyvena senukai, nes jai vienai buvo liudna, bet buvo pilnai sveika fiziskai ir psichiskai..atistojo isgerti kavos..tai med broliai sadistai taip pririse parazitai, kad ir syto atvaziavus giminei mociute sake kad vos ne miriau, ne atvaziuotumet tai mirciau..psichuskese dar baisiau, lt alegydytojai ir medbroliai tai zudikai, sadistai..visa lietuva sodina ant psichotropinius nes neismnao medicina, neismano kaip ka nustatyti ir kaip ka gydyti.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių