Vilniaus rajono seniūnijoms paskirstyta 5,9 mln. eurų vietiniams keliams tvarkyti

  • Teksto dydis:

2024 m. Vilniaus rajono seniūnijoms iš Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) vietiniams keliams tvarkyti paskirstyta 5 mln. 881 tūkst. eurų.

„Minimalus lėšų poreikis yra kone dešimt kartų didesnis, negu skiriamas KPPP finansavimas. Pažymėtina, kad Vilniaus rajono teritorijoje tik 25 proc. visų kelių yra su asfalto danga. Todėl kiek galime papildomai skiriame lėšų iš savivaldybės biudžeto, pasitelkiamos savivaldybės infrastruktūros plėtros rėmimo programos lėšos“, – sako Vilniaus rajono meras Robertas Duchnevič.

Kaip skelbia rajono savivaldybė, lėšos seniūnijoms yra skirstomos pagal nustatytus kriterijus: 20 proc. lėšų skiriama svarbių savivaldybei objektų, įtrauktų į Vilniaus rajono strateginį veiklos planą, ar pradėtiems iš programos objektams užbaigti.

8 proc. skiriama kelių techninei inventorizacijai atlikti, padengti savivaldybės lėšų daliai vykdant vietinės reikšmės kelių tiesimą, daugiabučių namų kiemų vidaus kelių (gatvių) ir daugiabučių namų gyventojų automobilių stovėjimo aikštelėms įrengti, rekonstruoti, taisyti (remontuoti) ir prižiūrėti, kitiems neatidėliotiniems darbams.

Taip pat 72 proc. skiriama seniūnijoms: 4 proc. skiriama Nemenčinės miesto seniūnijai; 96 proc. skirtų lėšų paskirstoma seniūnijoms (išskyrus Nemenčinės m. sen.) vietinės reikšmės keliams ir gatvėms tiesti, rekonstruoti taisyti (remontuoti), prižiūrėti ir saugaus eismo sąlygoms užtikrinti, kurios paskirstomos po 50 proc. pagal gyvenamąją vietą deklaravusių gyventojų skaičių ir vietinės reikšmės kelių ir gatvių ilgį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių