Vilniaus kogeneracinė jėgainė galės deginti atliekas

  • Teksto dydis:

Būsima Vilniaus kogeneracinė jėgainė galės deginti atliekas - ministrų kabinetas pripažino jėgainę svarbiu atliekų tvarkymo objektu, BNS informavo energetikos ministras Rokas Masiulis.

„Pritarta šiam klausimui“, - BNS po Vyriausybės posėdžio patvirtino R.Masiulis.

Šiuo metu teismas sustabdė jėgainės statybas, nes konkursą apskundė „Hitachi Zosen“. Tačiau R.Masiulis tikisi, kad projektas dėl to nevėluos.

„Tokie kreipimaisi į teismą yra nereta praktika, bet manau, kad klausimas vienaip ar kitaip išsispręs. (...) Nemanau, kad tai nuvėlins“, - tikino ministras.

Praėjusią savaitę toks leidimas suteiktas ir Kaune planuojamai statyti kogeneracinei jėgainei.

Vilniaus kogeneracinę elektrinę energetikos įmonių holdingas „Lietuvos energija“ ketina statyti šalia „Energesman“ atliekų rūšiavimo gamyklos Vilniuje, o kartu su „Fortum Heat Lietuva“ - ir Kaune. Pirmoji turėtų būti pastatyta iki 2018 metų pabaigos, antroji - 2019 metais.

Lietuvos apeliacinis teismas antradienį sustabdė rugsėjo pabaigoje pasirašytą Vilniaus kogeneracinės jėgainės atliekų deginimo dalies statybų sutartį. Ją rugsėjo pabaigoje „Lietuvos energija“ pasirašė su Vokietijos koncernu „Steinmuller Babcock Environment“, didžiausia Lenkijos inžinerinių ir infrastruktūros objektų statybų grupe „Budimex“ ir Lietuvos dujotiekių statybos bendrove „Kauno dujotiekio statyba“. Sutarties vertė - 178,29 mln. eurų.

Konkursą teisme apskundė antroje vietoje likusi Japonijos pramonės ir inžinerijos korporacijos „Hitachi Zosen“ valdoma Šveicarijos bendrovė „Hitachi Zosen Inova“ ir jos partnerė Ispanijos „Abener Energia“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senis

senis portretas
degint reikia tik idomu kiek tai kainuos mokesčių mokėtojam
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių