Sniegas tuština vilniečių kišenes

Pašvietus pavasarinei saulei praėjusią savaitę ir savaitgalį sniego nuošliaužos nuo stogų krito tiesiai ant praeivių. Nesuskubusiems savų stogų nuvalyti pastatų savininkams už pareigų nevykdymą savivaldybė dalijo baudas.

Atlydys ir sniegas nemaloniai nustebino ne vieną vilnietį ir net savaitgalį vykusios Kaziuko mugės dalyvį. Ir nors metrinių varveklių, kybančių virš galvos, mieste beveik nebuvo, sniegas, ypač senamiestyje, nuo nuožulnių stogų krito ant ne vieno praeivio galvos ar automobilio.

Šiemet sausio ir vasario mėnesiais už statinių nepriežiūrą Vilniuje buvo skirta trisdešimt viena nuobauda.

"Vilniaus miesto savivaldybės administracijos specialistai už statinių nepriežiūrą žiemos sezonu – varveklių šalinimo darbų neatlikimą – 2013 m. sausio, vasario mėnesiais surašė 31 administracinių teisės pažeidimų protokolą, skyrė nuobaudas", – teigė Vilniaus savivaldybės Aplinkos ir energetikos departamento Būsto renovavimo skyriaus Statinių naudojimo priežiūros poskyrio vedėjas Tauras Varenbergas.

Valdininkas priminė, kad, vadovaujantis LR statybos įstatymo 40 straipsniu, statinių naudotojai privalo šio ir kitų įstatymų nustatyta tvarka organizuoti ir (ar) atlikti statinio techninę priežiūrą.

"Žiemos sezonu dėl susikaupusio ant pastatų stogų sniego, susidariusio ledo padidėja laikančiųjų konstrukcijų apkrova. Siekiant išvengti ekstremalių situacijų žiemos sezonu, pasnigus ar tirpstant sniegui būtina stebėti, kad nesikauptų sniegas ir ledas ant pastatų stogų bei išorinių durų stogelių, prie švieslangių, sienų, langų ir kitų atitvarų vertikaliųjų paviršių, o jo susikaupus – nedelsiant šalinti. Pastebėjus pradedančius susidaryti varveklius, nedelsiant organizuoti jų šalinimo darbus, iki darbų pradžios ir juos atliekant pavojingas vietas aptverti STOP juosta. Susikaupusio sniego ir varveklių šalinimo darbai priskiriami pagrindiniams techninės priežiūros darbams, todėl jų neatlikimas užtraukia administracinę atsakomybę", – teigė T.Varenbergas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių