Senolius pradžiugino kalėdinėmis puokštėmis

  • Teksto dydis:

Kiekvienais metais miškų urėdijų atstovai organizuoja eglių ir pušų šakelių dalinimo akciją „Parsinešk Kalėdas į savo namus“. Šiais metais miškininkai nutarė akciją praplėsti ir šventinę nuotaiką atnešti į senelių namus kartu su jaunaisiais miško bičiuliais.

Miškininkai organizuoja jau antrus metus trunkančią iniciatyvą: pernai jie dalijo kalėdines dovanas vaikų globos įstaigų auklėtiniams, o šiemet miškininkų globojami jaunųjų miško bičiulių būrelių moksleiviai savo sukurtas šventines kompozicijas dovanoja  šalies senjorams.

Šiemet miškų urėdijos rengė kalėdinių kompozicijų konkursus jauniesiems miško bičiuliams ir visas sukurtas kalėdines puokštes ir advento vainikus nusprendė padovanoti tiems, kuriems taip pat labai reikia mūsų visų dėmesio ir gerumo – senjorams.

„Urėdijų atstovai kartu su jaunaisiais miškinukais bei jų sukurtomis kalėdinėmis kompozicijomis lankėsi senjorų globos namuose, slaugos ligoninėse. Senjorų kasdienybę jie pradžiugino ne tik kalėdų puokštėmis, bet ir savo sielų kūriniais – palinkėjimais, sveikinimais. Norime, kad tai taptų ilgai gyvuojančia tradicija, padedančia mums visiems ugdyti jautrumą, rūpestį esančiais šalia mūsų ir mūsų dėmesio bei globos reikalingais jautriausiais visuomenės nariais“, - sakė generalinio miškų urėdo pavaduotojas Andrius Vancevičius.

Vakar, trečiadienį, Nemenčinės miškininkai kartu su jaunaisiais miško bičiuliais iš Pabradės „Ryto“ gimnazijos lankėsi Antavilių pensionate. Jaunieni svečiai kartu su biologijos mokytoja Daiva Maroziene atsivežė ir pačių kurtą kalėdinę puokštę, kuria pradžiugino senjorus.

Jaunatviška energija ir bendravimas su senjorais suvirpino ne tik senelių, bet ir pačių moksleivių širdis. Miškinukai iš pradžių buvo kiek nedrąsūs, tačiau lydimi socialinių darbuotojų Snaigės ir Alionos nuoširdžiai išdalino savo šilčiausius šventiškus linkėjimus.

„Pensionate šiuo metu gyvena apie 300 žmonių, kuriems reikalinga pagalba. Šiandien – didelė šventė, vaikų dėmesys seneliams neįkainojamas“, – sakė Antavilių pensionato direktorius Bronislovas Freimantas. Dėkodamas Generalinei miškų urėdijai, socialinei partnerei, ir Nemenčinės miškų urėdijai už nuolatinį  rūpestį įstaigos globotiniais, jis pažadėjo senjorams miškininkams senatvę pensionate su langais į pietus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių