Į Vilniaus rotušę rinkosi labdaros renginio „Burnso naktis“ svečiai

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Vilniaus rotušėje vyko Britanijos prekybos rūmų (Vilniuje organizuojamas labdaringas renginys „Burnso naktis“ (Burns Night). Jau šešioliktą kartą gausus būrys škotiškų tradicijų puoselėtojų atvyko į renginį, skirtą paminėti nacionalinio škotų poeto ir dainiaus Robert Burns gyvenimą bei kūrybą. Miesto širdyje vykęs renginys sulaukė per 250  svečių, tarp kurių didžiųjų tarptautinių įmonių Lietuvoje vadovai, užsienio šalių diplomatai ir svečiai iš Škotijos.

Vakaro metu svečiams kūrinius atliko dūdmaišininkas Iain Watson bei pirmą kartą Lietuvoje viešinti škotų šokio atlikėja, Eileen McRobert, kuri pasirodymą atliko taip, kaip pridera – šokdama aplink kalavijus. Renginyje taip pat pasirodė pirmą kartą Lietuvoje viešinti škotų grupė „Fidra”. Skambant škotiškoms eilėms buvo iškilmingai patiektas tradicinis šventės patiekalas „Hagis“. Renginio kulminacija tapo loterija, kurios metu labdaringais tikslais buvo surinkta beveik 6,5 tūkst. eurų.

Britanijos prekybos rūmų valdybos pirmininkas Chris Butler džiaugėsi, jog Lietuvoje populiarėja škotiškos šventės bei labdaringų renginių tradicijos. „Didžiuojamės, kad škotiška šventė gali padėti pasiekti kilnių tikslų. Minėdami škotų poeto ir dainiaus R. Burnso gimtadienį, visuomenę supažindiname ne tik su visame pasaulyje pripažinta poeto kūryba, bet ir škotų kultūra. Tačiau renginio ašis, be abejonės, yra labdaringa loterija, kurios metu surinktas lėšas kaip ir kiekvienais metais skirsime vaikų ir jaunimo organizacijoms bei edukaciniams projektams“, – apie renginio misiją kalbėjo atstovas.

Surinktos lėšos šiais metais bus skirtos dviems šalies labdaros organizacijoms. Dalis paramos atiteks nevyriausybinei organizacijai „Verslas ir menas“, kurie už gautus pinigus išleis 100 „Da Vinčio“ pasakojimų knygų, spausdintų Brailio raštu ir tekstu viename. Šios knygos bus padovanotos šeimoms, kuriose auga regėjimo sutrikimų turintys vaikai. Likusios lėšos bus skirtos „Nano radijui“ – edukaciniam radijo stočių projektui, skatinančiam vaikų ir paauglių užimtumą. Už surinktas lėšas bus bus finansuojama dalis centrinės valdymo stoties Vilniaus kooperacijos kolegijoje įrengimo kaštų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

loze

loze portretas
gerai atrodo tas su trumpom kelnem
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių