Sostinėje – I-asis tarptautinis pučiamųjų ir mušamųjų instrumentų atlikėjų konkursas

  • Teksto dydis:

Birželio 13–18 dienomis Vilnius taps pučiamųjų ir mušamųjų instrumentų muzikos sostine. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje įvyks I-asis tarptautinis Juozo Pakalnio vardo atlikėjų pučiamaisiais ir mušamaisiais instrumentais konkursas.

Kartu su LMTA dėstytojais, konkursą organizuoja žymiausi Lietuvos pučiamųjų muzikos instrumentų atlikėjai ir asociacija-muzikų centras „Muzikos idėjos“.

Šiais metais konkursas skirtas penkioms instrumentų grupėms – fleitų, obojų, klarnetų, fagotų bei saksofonų. I-ąjį tarptautinį pučiamųjų ir mušamųjų instrumentų atlikėjų konkursą sudarys trys turai. Paskutiniajame ture atlikėjai pasirodys kartu su Lietuvos nacionalinės filharmonijos kameriniu ansambliu „Musica Humana Juventus“ ir Lietuvos kameriniu orkestru.

Juozo Pakalnio vardo konkurso vizija – tapti kas dvejus metus vykstančia pučiamųjų ir mušamųjų instrumentų muzikos platforma, pristatančia plačią jaunųjų atlikėjų panoramą ir teikiančia galimybes tarptautinės karjeros pradžiai. Konkursas sumanytas, kaip vienas pačių stambiausių tokio pobūdžio renginių Europoje. Baltijos šalyse tai kol kas vienintelis tokio masto tarptautinis konkursas pučiamųjų ir mušamųjų muzikos instrumentų atlikėjų konkursų paletėje.

„Manau, kad tokio konkurso labai trūko Lietuvai ir ne tik. Jau visai netrukus į Vilnių atvyks dalyviai iš skirtingų pasaulio šalių. Konkurso geografija tikrai plati. Tai parodo tokio konkurso poreikį ir aktyvų susidomėjimą. Mums pavyko suburti vertinimo komisiją, kurią sudarys žymūs muzikantai – klarnetininkai Nicolas Baldeyrou (Prancūzija), Algirdas Budrys (Lietuva) ir Jørgenas Misser Jensenas (Danija), saksofonininkas Petras Vyšniauskas (Lietuva), fagotininkai Zbigniewas Płużekas (Lenkija) ir Peeteris Sarapuu (Estija). Kai kurie iš jų – vieni garsiausių atlikėjų pasaulyje“, – pasakojo LMTA Pučiamųjų ir mušamųjų instrumentų katedros vedėjas doc. dr. Robertas Beinaris.

Konkurse dalyvaus jaunieji atlikėjai iš Italijos, Vokietijos, Lenkijos, Estijos, Latvijos, Čekijos respublikos, JAV, Čilės, Japonijos, Izraelio, Turkijos, Baltarusijos, Šveicarijos, Suomijos, Rusijos, pietų Korėjos, Portugalijos, Prancūzijos ir kt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių