„Poezijos medžiotojų“ koncerte muzika susitiks su poezija

  • Teksto dydis:

Poezijos skaitymas – literatūrinis vyksmas, o pritariant gyvai muzikai –  dvigubas literatūros ir muzikos renginys. Kviečiame visus poezijos ir muzikos mėgėjus į grupės „Poezijos medžiotojai“ akustinį koncertą.

„Poezijos medžiotojų“ kūrybos pagrindą sudaro grupės kuriami tekstai ir eilėraščiai, atliekami gimtosiomis lietuvių ir ukrainiečių kalbomis. Atliekant kūrinius, tekstas dažniau deklamuojamas, nei dainuojamas. Grupės muzika – originali, peržengianti vienos rūšies stiliaus rėmus. Atlikėjai savo kūrybą įvardija kaip muzikinę poeziją, pasižyminčią akustinės ir  roko muzikos skambesiu.

Grupės lyderis Michailas Denisenka – tekstų autorius, kompozitorius. Muzikantas ne tik ilgus metus groja mušamaisiais, bet ir pats kuria, jo žodžiais tariant, muzikinę poeziją. Drauge su juo poeziją medžioja: Dainius Zviedrys (gitara), Aurimas Stonys (gitara), Veronika Šlionskytė (vokalas, klavišiniai), Rokas Šlionskis (perkusija).

Grupė dalyvauja įvairiuose muzikos ir meno festivaliuose, tokiuose kaip: „Saulėtosios naktys“, „Dpoezijos šaltinis“, „Naisių vasara“, „Tai – aš“.

Renginys vyks spalio 1 d. 16 val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) V a. poilsio erdvėje. Organizatorius – Nacionalinės bibliotekos Paslaugų departamento Muzikos ir vizualiųjų menų skyrius. Įėjimas atviras.

Laukiame visų, norinčių pažinti unikalią muzikos ir poezijos dermę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių