Kalėdų dvasios pasisemti panoro šimtai žmonių

Šimtai žmonių šeštadienio rytą suplūdo į tradicinę – vykstančią jau dešimtą kartą – Tarptautinę Kalėdų labdaros mugę Vilniaus Rotušėje. Daugelis atėjo su vaikais – netgi kūdikėliais.

Mugę dešimtą valandą atidarė prezidentas Valdas Adamkus, šįkart atvykęs be žmonos Almos.

Vienuoliktą ryto prie rotušės durų vis dar buvo nusidriekusi ilga norinčiųjų įeiti eilė. Pačiuose rūmuose lankytojų buvo taip gausu, jog ir prasilenkti nebuvo lengva. Vis dėlto šventinės nuotaikos tai bene niekam negadino.

28 šalių ir  bendruomenių bei 5 tarptautinių mokyklų stenduose galima įsigyti visko, ko širdis geidžia: nuo tradicinių meduolių ir papuošalų Kalėdų eglutei, iki aulinukų, knygų, atvirukų, gėrimų ar labdaringos loterijos bilieto. Veikia ir kūrybos „kampeliai“, kuriuose vaikams daromas grimas, piešiama, tapoma, kuriami žaisliukai, Ir, žinoma, Kalėdų senis laukia norinčių su juo nusifotografuoti ir pabendrauti vaikų.

Pirmoji Kalėdų mugė buvo surengta 2002 metais Austrijos ambasadoriaus rezidencijoje. Tuomet šventė perkelta į Vilniaus Rotušę, kad daugiau vilniečių ir miesto svečių galėtų pasidžiaugti Vilniuje reziduojančių ambasadų paruoštomis specialiomis dovanomis iš jų šalies.

Kalėdų labdaros mugę organizuoja Tarptautinė moterų asociacija, vienijanti Lietuvos ir užsienio moteris iš diplomatinio korpuso ir verslo bei visuomeninių organizacijų. Nuo 2003 m. prie mugės organizavimo prisidėjo šimtai savanorių ir buvo surinkta per 2,5 mln. litų. Rėmėjų ir mugės lankytojų paaukoti pinigai buvo skirti organizacijoms, kurios rūpinasi vaikais, moterimis ir vyresnio amžiaus žmonėmis.

Visos Kalėdų labdaros mugės metu surinktos lėšos atiteks Visagino socialinių paslaugų centrui, Utenos vaikų globos namams, Kauno bendruomenės centrui „Girsta“, asociacijai „Nuteistųjų socialinio užimtumo centras“, VšĮ „Kruonio senelių globos namai“, Lietuvos gyvūnų globos draugijos Šiaulių skyriui.

Mugė lankytojų laukia iki 17 valandos.


Šiame straipsnyje: KalėdosmugėKalėdų mugė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių