Arsenale „greiti“ alkoholio matuokliai

Lietuvos policijos Eismo priežiūros tarnybos pareigūnai išbandė alkoholio matuoklius „Lion AlcoBlow“. Šie prietaisai nuo kitų alkoholio matuoklių skiriasi tuo, kad skirti greitai nustatyti alkoholio vartojimo faktui, bet nerodo rezultato promilėmis. Tikrinant oras į šį prietaisą pučiamas per atstumą, todėl nereikalingi antgaliai.

Alkoholio matuoklis „Lion AlcoBlow“ yra profesionalus prietaisas. Tikslų rezultatą užtikrina elektrocheminis jutiklis. Jei tikrinamas asmuo nevartojo alkoholio, papūtus į prietaisą užsidega žalia lemputė ir vairuotojas gali važiuoti toliau. Aptikus nuo 0,1 iki 0,2 promilės alkoholio, užsidega rausvos spalvos lemputė, daugiau nei 0,2 promilės − raudona. Nustačius alkoholio vartojimo faktą vairuotojai tikrinami įprastiniais alkoholio matuokliais, kurie fiksuoja tikslų promilių kiekį. Pagrindinis „Lion AlcoBlow“ pranašumas yra prietaiso veikimo greitis. Rezultatą prietaisas parodo per 3 sekundes, jis vėl gali būti naudojamas po 2 sekundžių.

„Pasaulinė praktika rodo, kad naudojant „Lion AlcoBlow“ greičiau patikrinami ir praleidžiami vairuotojai, tikrinant nesusidaro spūsčių.
Be to, šis prietaisas yra geras pagalbininkas įmonėse, kurių veikla susijusi su sudėtingų technologijų ar įrengimų valdymu: gamyklose, statybose, transporto ir logistikos, kelių tiesimo ir priežiūros įmonėse“, ? sakė bendrovės „Alkotesteris“ vadovas Marius Anusauskas.

„Ratų“ inf.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių