„Revolut Bank“ – 200 tūkst. eurų bauda

  • Teksto dydis:

Lietuvos bankas (LB) skyrė 200 tūkst. eurų baudą bankui „Revolut Bank“ už tai, kad jis pažeidė didelių pozicijų limito reikalavimą.

Bankas pats pranešė LB apie laikiną didelių pozicijų reikalavimo ribos viršijimą, pranešė LB.

„Bauda „Revolut Bank“ skirta atsižvelgus į tai, kad bankas ir 2022 metais yra padaręs analogišką pažeidimą, už kurį taikyta poveikio priemonė“, – skelbia LB.

Anot jo, taip pat atsižvelgta į lengvinančias aplinkybes, kad bankas pripažino padaręs pažeidimą, pats jį nustatė ir pašalino. Be to, pats bankas pranešė apie pažeidimą.

Pats bankas pranešė incidentą vertinantis rimtai, tačiau jis neturėjo jokios įtakos įmonės kapitalui, nepaveikė klientų lėšų.

„Revolut“ incidentą vertina rimtai, todėl identifikavusi jį viduje, per kelias dienas visiškai ištaisė bei apie tai pranešė reguliavimo institucijai. „Revolut“ taip pat diegia patobulintas kontrolės priemones, kad tokia situacija nepasikartotų. Tai buvo atskiras incidentas, kuris neturėjo įtakos jokios „Revolut“ grupės įmonės kapitalui. Situacija nesukėlė jokių finansinių nuostolių ir nepaveikė klientų bei jų lėšų“, – komentare BNS teigė bankas.

Dėl banko vidaus procesų trūkumo nuo 2023 metų liepos du mėnesius buvo viršytas „Revolut Bank“ didelių pozicijų reikalavimas. Bankui nustačius trūkumų priežastis, pernai rugsėjį pažeidimas pašalintas.

Nuo šių metų sausio „Revolut Holdings Europe“ bei jo valdomą „Revolut Bank“ prižiūri Europos Centrinis Bankas kartu su Lietuvos banku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Arba ten visiška betvarkė arba sąmoningai tą daro.

paminėsit mano žodį

paminėsit mano žodį portretas
šis ruZZkių bankas anksčiau ar vėliau bankrutuos
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių