„Neste Lietuva“ abejoja, ar be lengvatų prekiaus biodegalais

  • Teksto dydis:

Seimas gruodį pritarė sprendimui panaikinti akcizų lengvatas benzinui ir dyzelinui, turintiems biologinės kilmės medžiagų. Atsinaujinančiu dyzelinu, kurį pati pristato kaip naujus biodegalus, prekiaujanti "Neste Lietuva" suabejojo, ar pavyks šį produktą išlaikyti Lietuvos rinkoje, kuri pripildyta pirmos kaitos iš rapsų spaudžiamo metilo esterio, rašo "Lietuvos žinios".

"Yra labai didelė rizika, kad naujuoju "Nexbtl" dyzelinu papildytų produktų gali nelikti. Tačiau nenoriu tapti bloguoju pranašu - skaičiuosime, žiūrėsime. (...) Labai daug priklausys nuo to, kokį susitarimą dėl didmeninės degalų kainos pavyks pasiekti su "Orlen Lietuva". Tuomet ir paaiškės, ar naujasis dyzelinas liks rinkoje", - sakė "Neste Lietuvos" direktorius Ringaudas Steikūnas.

Biodegalų asociacijos, vienijančios Lietuvos gamintojus, vadovas Mindaugas Palijanskas teigė, kad lengvatų panaikinimas leis konkuruoti vienodomis sąlygomis: "Dabar tomis lengvatomis naudojosi, galima sakyti, viena įmonė ir, jei ne įstatymo pakeitimas, kilo grėsmė, jog visas dyzelinas gali būti pakeistas "Nexbtl" produktu. Tai didžiulė apkrova biudžetui".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių