Bavarijos princas kviečia linksmintis iš širdies: balandžio 5–6 d. Kaune vyks bavariškas savaitgalis

  • Teksto dydis:

Jau šį savaitgalį Kaune, „Volfas Engelman Galerijoje“, vyks bavariškas savaitgalis. Renginyje apsilankyti kviečia pats Bavarijos princas Jo Karališkoji Didenybė Luitpoldas von Bayernas. Pasak jo, šventė pradžiugins visus bavariškų tradicijų entuziastus: stalai bus nukrauti tradiciniais valgiais, skambės šokti kviečianti bavariška muzika, o gėrimai bus pilstomi į litrinius bokalus.

Bavariškosios tradicijos apima daugiau negu 40 rūšių apyniuotų gėrimų ir daugybę istorinių receptų, o šalies kultūra grindžiama bendrystės jausmu. Daugiau negu 200 metų organizuojamas „Oktoberfestas“ taip pat gimė iš karališkosios šeimos noro dalintis vestuvių švente su miestiečiais. Ši didžiausios mugės pasaulyje titulą iškovojusi šventė – tik viena iš daugybės progų Bavarijos gyventojams susiburti ir linksmintis drauge. Bavarijoje klesti daugybė papročių ir švenčių, tokių kaip Gegužės diena ar Šv. Leonhardo žirgų eitynės, žėrinčios kalėdinės mugės, kurias mėgsta vietos gyventojai ir miesto svečiai. Įvairios progos šioje šalyje dažnai siejamos su tradicine ūkininkavimo kultūra ar krikščioniškomis šventėmis, tampančiomis kalendorinių metų akcentais, padedančiais formuoti unikalų požiūrį į gyvenimą.

Nors per bavarišką savaitgalį Kaune neišeis pajusti Bavarijos regionui būdingos kalnų ir pilių apsupties romantikos, renginyje tikrai nestigs bavariškos dvasios – šventės iniciatoriai jau šeštus metus iš eilės organizuoja lietuviškąjį „Oktoberfestą“ – didelę ir daug dėmesio sulaukiančią šventę. Bavariškas savaitgalis bus skirtas su tradicijomis susipažinti kiek santūriau, jaukioje „Volfas Engelman Galerijos“ aplinkoje, mėgaujantis patiekalais, gėrimais bei muzika. O bavarišką atmosferą sustiprins istoriją menanti paveikslų ekspozicija ir tradiciniai bavariški drabužiai, kuriais puoštis kviečiami ir renginio svečiai.

Jo Karališkoji Didenybė Luitpoldas von Bayernas. Organizatorių nuotr.

„Pirmąjį balandžio savaitgalį Kaune vyksiančio bavariško savaitgalio charakteristiką puikiai atskleis gausus tradicinio maisto meniu, lietuvių muzikantų atliekamos bavariškos melodijos ir dideliuose bokaluose tiekiami apyniuoti gėrimai. Kai praėjusiais metais su bravoru pasirašėme bendradarbiavimo sutartį, leisdami virti karališką Bavarijos gėrimą, žinojau, kad galiu patikėti bavariškas tradicijas būtent šiems aludariams į rankas. Labai džiaugiuosi matydamas bavariška kultūra besimėgaujančius Lietuvos žmones. Manau, turime nemažai panašumų, dėl to bavariškos linksmybės puikiai prigyja ir Lietuvoje“, – teigė Jo Karališkoji Didenybė Luitpoldas von Bayernas.

„Volfas Engelman“ bravoro aludarystės kompetencijų centro koordinatorė Audronė Saulėnienė įsitikinusi, kad bavarai iš tiesų moka linksmintis, ir tai puikiai matyti pažvelgus į jų tradicinį maistą ir muziką.

Specialiai bavariškam savaitgaliui išvirsime netgi dviejų rūšių naujų gėrimų. Labai kviečiame visus sudalyvauti, laukia dvi smagios dienos.

 

„Jau vien dainų pavadinimai iškalbingi – kur kitur, jei ne linksmybes mėgstančioje šalyje, gimtų kūriniai tokiais pavadinimais kaip „Raugintų kopūstų polka“. Išgirdus šią muziką kojos pačios kilnojasi. O kad būtų energijos šokiams, reikia sočiai pavalgyti. Bavariško savaitgalio metu siūlysime paragauti tradicinių bavariškų valgių – brecelių su apyniuoto gėrimo ir trijų sūrių užtepėle, mėsos pyrago, vokiškų dešrelių, kiaulienos karkos, bulvių kukulių, troškintų raudonųjų kopūstų, veršienos šnicelių, „Bratwurst“ dešrelių su bulvių salotomis ir antienos kulšelėmis. Bus ir tradicinių desertų – kvietinėje tešloje keptų obuolių su vaniliniu padažu, štrudelio su obuoliais. Na, o neatsiejamas vakaro akcentas – apyniuoti gėrimai litriniuose bokaluose. Specialiai bavariškam savaitgaliui išvirsime netgi dviejų rūšių naujų gėrimų. Labai kviečiame visus sudalyvauti, laukia dvi smagios dienos. Patariame rezervuoti staliuką iš anksto – dar turime šiek tiek laisvų vietų“, – apie šventėje laukiančius malonumus pasakojo A. Saulėnienė.

Bavariškas savaitgalis vyks balandžio 5–6 d. Kaune, „Volfas Engelman Galerijoje“, adresu Kaunakiemio g. 2. Balandžio 5 d. renginys prasidės 18 val., balandžio 6 d. – 13 val. Staliuką rezervuoti galite telefonu +370 616 36 741 arba el. paštu studija@volfasengelman.lt.

Daugiau informacijos rasite čia.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

O kur

O kur portretas
"nukelsime" Atvelykį?...

Kuba

Kuba portretas
Princas vaišina..???

Nuomonė

Nuomonė portretas
Komentuoja kacapai.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių