VTEK tirs Susisiekimo ministerijos ir universiteto atstovų elgesį

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) tirs Susisiekimo ministerijos ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) atstovų elgesį konkurse retransliuoti dalį naujų skaitmeninės televizijos kanalų.

Etikos komisija pradėjo tyrimą dėl Susisiekimo ministerijos Elektroninių ryšių skyriaus vedėjo Sauliaus Štarolio ir VGTU Informacinių technologijų katedros vedėjo Genadijaus Kulviečio elgesio.

Į etikus sargus kreipėsi ryšių bendrovė „SATV network“ - ji teigė, kad minėti asmenys dalyvavo konkurso procedūrose, nors S.Štarolis yra konkurso laimėtojos „Teo LT“ akcininkas, o G. Kulviečio darbovietė - VGTU - priėmė dovaną iš „Teo LT“ antrinės įmonės „Baltic Data Centre“.Lietuvoje spalį išjungus antžeminę analoginę televiziją, skaitmeninės televizijos siuntimo paslaugas tikėjosi pasiūlyti ir buvusio „Baltijos TV“ technikos direktoriaus Petro Užpelkio įkurta „SATV networks“, tačiau konkurso nelaimėjo - Ryšių reguliavimo tarnyba, kaip ir planuota, paskelbė tik du laimėtojus - „Teo LT“ bei kitu laimėtoju paskelbtą Lietuvos radijo ir televizijos centrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių