URM: Meksika atvėrė rinką lietuviškiems kviečiams

  • Teksto dydis:

Lietuva šią savaitę gavo oficialų leidimą eksportuoti kviečius į Meksiką, kurioje gyvena 128 milijonai žmonių, šeštadienį pranešė Užsienio reikalų ministerija.

„Nuo šiol galime džiaugtis dar viena itin svarbia eksporto kryptimi – lietuviškiems kviečiams atverta Meksikos rinka. Tai yra įvairių institucijų, tarp jų ir Lietuvos diplomatinės tarnybos nuopelnas”, – pranešime spaudai pažymėjo užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Naujausi statistikos duomenys rodo, kad auga Lietuvos eksportas ne tik į strateginės partnerystės šalis – Jungtines Amerikos Valstijas (JAV), Lenkiją, Vokietiją, bet ir į naujas rinkas – sparčiai didėja lietuviškos kilmės prekių eksportas į Indijos ir Ramiojo vandenynų regiono šalis.

URM teigimu, procesas siekiant gauti leidimus žemės ūkio produktų eksportui yra sudėtingas ir trunkantis ne vienus metus.

Diplomatų ir institucijų pastangomis šiemet rugsėjį buvo gautas leidimas eksportuoti į Jungtines Valstijas (JAV) lietuviškus kiaušinių produktus. Lietuva yra tik antroji Europos Sąjungos šalis, gavusi tokį leidimą. Šią savaitę pirmoji lietuviška įmonė „Groward Group“ užregistruota JAV Maisto saugos ir priežiūros tarnybos tinklapyje ir po septynerių metų parengiamojo darbo įgijo teisę eksportuoti savo produkciją į JAV.

Lietuviški žemės ūkio ir maisto produktai keliauja į daugiau kaip 150 valstybių. Lietuva yra viena didžiausių kviečių eksportuotojų pasaulyje, galinti eksportuoti itin aukštos ir išskirtinės kokybės kviečius. Lietuvoje užauginti javai šių metų pirmąjį pusmetį buvo vežami į 33 šalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

N

N portretas
Ir iš tų mūsų lietuviškų grūdų darbštieji meksikiečiai prikeps paplotėlių visokių GMO įmaišyti ur atsiųs mums atgal - vonios vasarą į juos mūsų didieji verslininkai iš tualetinio popieriaus pagamintas dešreles ur kurortuose mums pardavinės už 59 eurų vieną porciją. Būsim pasieksportavę į visas puses

matomai , eselonais is ukrainos veze is chocholu

matomai , eselonais  is  ukrainos  veze is chocholu  portretas
vogyus grudus , [ versdami kalte rusams] , kad net nauju rinku iesko kur juos iskist . anksciau vos ne vos galus su savo grudais sudurdavo ir dar reikedavo dapirkt ,kad gyvuliai turetu pasaru...

bene tapkinis čmošnikas per savo alkoholikų gauja

bene tapkinis čmošnikas per savo alkoholikų gauja portretas
netyčia atrado rinką
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių