„Snoro“ komisija kitą savaitę tvirtins išvadas, kodėl žlugo bankas

Pernai lapkritį nacionalizuoto ir bankrutuojančio banko „Snoras“ žlugimo aplinkybes tirianti laikinoji Seimo komisija kitą savaitę tvirtins išvadas, kodėl žlugo bankas.

Taip nusprendė komisijos nariai, trečiadienį gavę 123 puslapių galutinės išvados projektą ir iki kito antradienio turintys pateikti paskutinius pasiūlymus.

„Seimui bus pateiktas trumpesnis variantas - be riboto naudojimo medžiagos. Išvados bus paremtos įrodymais - apklaustų žmonių parodymais, dokumentais. Politikos bus minimaliai. Tegu politiškai jos bus vertinamos Seimo posėdžių salėje“, – sakė komisijos vadovas „tvarkietis“ Valentinas Mazuronis.

Tarp komisijos siūlymų – rekomendacijos keisti įstatymus ir peržiūrėti Lietuvos banko vidaus tvarką, kad būtų galima efektyviau vykdyti komercinių bankų priežiūrą, kad nebūtų painiojami viešieji ir privatūs interesai.

Komisija ketina siūlyti Seimui įpareigoti tam tikrus sprendimus priimti Seimą, Vyriausybę, Lietuvos banką ir Generalinę prokuratūrą.

Parlamentarai, analizuojantys „Snoro“ žlugimo priežastis, jau apklausė buvusius ir esamus LB vadovus ir darbuotojus, „Snoro“ administratorius, du premjerus, ėjusius pareigas nuo 2006 metų, finansų ministrę.

Komisija Seimui turės pateikti atsakumus į 14 klausimų, susijusių su „ Snoro“ žlugimo aplinkybėmis.  Bankas nacionalizuotas praėjusių metų lapkričio 16 dieną.


Šiame straipsnyje: Snoraskomisija dėl Snoro

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių