Šalpos kompensacijas siūloma skirti ir įmotėms

Šalpos kompensacijas, kuriuos dabar siekia 540 litų, siūloma mokėti ne tik 5 ar daugiau vaikų pagimdžiusioms, bet ir juos įvaikinusios motinoms.

Atitinkamą pataisą Seime užregistravo Kaimo reikalų komiteto pirmininkas konservatorius Edmundas Pupinis.

„Praktikoje pasitaiko situacijų, kada motinos pasiaukojančiai augina ne tik pagimdytus, bet ir įvaikintus vaikus, pavyzdžiui, 4 pagimdo ir vieną įsivaikina, bet šalpos kompensacijos jos negauna“, - teigia parlamentaras.

Dabar šalpos kompensaciją gauna tik motinos, kurios iki 1995 metų pagimdė penkis ar daugiau vaikų ir išaugino juos iki 8 metų.Šalpos kompensacijos dydis yra 1,5 valstybinės socialinio draudimo bazinės pensijos, kuri siekia 360 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
visiem mokekit,o mamos lai pacios savus islaiko ,ziauru kaip taip skirstomi vaikai,vaikam visiem turetu but mokamos pasalpos iki 18 metu vienodos,neskaitant ar jie ivaikinti ar iglobinti,ar auga savoje seimoje

Manau

Manau portretas
Manau,kad žmonės turėtų už darbą gauti normalų atlyginimą, kad galėtų normaliai gyventi, auginti ir aprūpinti savo vaikus, tai ir vaikai augtų tvarkingose šeimose. Man atrodo, kad dabar esanti ta pašalpinė sistema, kai vaikas tampa pajamų šaltiniu ir skatina tarsi kažkokį vaikų biznį - pragyventi iš vaikų. Tai paskui ir girdime tokias istorijas- tai uždaužė vaiką, tai trenkė į duris taip, kad tas krito be sąmonės.

nesamone

nesamone portretas
baikit viena karta su tom pasalpom.. prisigimde tos [ojokes po 10 vaiku ir praferia tas pasalpas..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių