„Prabangios“ verslo dovanos – iš Kinijos

Artėjant šventėms, verslininkai pradeda dairytis niekučių, kuriuos, pagražintus įmonės logotipu, būtų galima įteikti dovanų klientams ir partneriams. Taupydami verslininkai aplenkia Lietuvos įmones, prekiaujančias verslo dovanomis, ir kreipiasi tiesiai į gamintojus.

Iš užsienio – pigiau

"Pernai tušinukų, USB atmintinių ir kitų niekučių užsakėme iš vietos reklamos gamintojų. Bet šiemet viršininkas davė užduotį surasti, kur būtų galima tokių smulkmenų nupirkti pigiau. Šiek tiek panaršiusi internete radau. Pasirodo, Kinijos ir kai kurių kitų šalių gamintojai tokias pačias paslaugas siūlo bent perpus pigiau nei Lietuvos reklamos agentūros. Užsieniečių pasiūlymai apskritai atrodo labai patrauklūs. Bendraudamas su jais internetu pasijunti, lyg būtum kur nors arabų šalių turguje – vos išgirdę pageidavimą visi vienas per kitą siūlo tai atlikti pigiau ir geriau, prekiautojai dievagojasi padarysiantys viską, ko tik paprašysi", – pasakojo vienoje sostinės įmonėje dirbanti Virginija.

Tiesa, taip pat ji pabrėžė, kad užsakant prekių iš užsienio reikėtų būti labai atidiems ir kiek įmanoma smulkiau išdėstyti savo pageidavimus. Taip pat paprašyti, kad prieš išsiųsdami siuntinį, parodytų prekių nuotraukas ir t. t., mat internete besiskelbiantys kinų ir arabų šalių verslininkai gali įsiūlyti ir nekokybiškų gaminių.

Pardavėjų gudrybės

Be to, minėtose šalyse ant pakuočių esą ne visada rašoma tiesa. Pavyzdžiui, užsakant 2 gigabaitų (GB) talpos USB atmintines, visai nereiškia, kad būtent tokias užsieniečiai ir atsiųs. Pašnekovė pripažino neseniai sužinojusi, kad tik prekės su prierašu "Premium quality" (aukščiausia kokybė – angl.) bus būtent tokios talpos, kokia nurodoma.

"Dar nežinau, ką gausime, dėl to šiek tiek neramu. Kinai, iš kurių nusprendėme užsakyti USB atmintines su mūsų įmonės logotipu, neseniai atsiuntė jau pagamintų prekių nuotrauką. Gaminiai nebuvo tokie, kokius įsivaizdavome, tad paprašiau, kad šį tą pakoreguotų, paryškintų keletą linijų. Tačiau kai paprašiau atsiųsti pataisytų prekių fotografiją, jie pareiškė, kad užmiršo tai padaryti, o siuntinys jau keliauja į Lietuvą. Be to, siuntinys gali gana ilgam užstrigti muitinėje, nes prekes reikia išmuitinti ir sumokėti PVM. O kol pareigūnai sutvarkys visus dokumentus, prekės bus sulaikytos", – patirtimi dalijosi Virginija.

Rinka atsigauna

Tiesa, šalies reklamos agentūroms darbo taip pat netrūksta, nors jos įvairiausias smulkmenas su įmonių logotipais taip pat užsako iš partnerių užsienyje.

"Dovanų sezonas prasidėjo dar lapkričio viduryje, bet užsakymai plūsta iki šiol. Šiemet jų kur kas daugiau nei pernai ar užpernai. Tiek darbo pastarąjį kartą turėjome turbūt 2007 m.", – sakė bendrovės "Marškinėlis" projektų vadovas Dalius Malcius.

Anot jo, šiemet populiariausios yra būtent USB atmintinės, pakabukai, įvairūs proginiai atvirukai su sveikinimais ir kalendoriai. Du pastarieji gaminami Lietuvoje, o didžioji dalis kitų rinkoje siūlomų verslo dovanų užsakomos ir pagaminamos užsienyje.

"Nėra čia ką slėpti, viskas gaminama Kinijoje. Ten yra įmonės, kurios gamina būtent verslo dovanas, o mes, kaip ir daugelis Lietuvoje, siunčiamės iš jų. Turime partnerių Vokietijoje, Ispanijoje, Kinijoje. Ten pagaminti daiktą kainuoja pigiau nei čia. Vietoje darome tik kalendorius ir atvirukus, nes jie dažnai būna vardiniai, kartais klientai pageidauja prikabinti Svarovskio kristalų ar ką nors panašaus", – pasakojo D.Malcius.

Anot jo, Lietuvoje taip pat atliekami graviravimo, siuvimo ir siuvinėjimo darbai. O daugelis technologinių smulkmenų surenkama Kinijoje.


Šiame straipsnyje: verslo dovanosKalėdos

NAUJAUSI KOMENTARAI

ramas

ramas portretas
Gal kas numestų nuorodą kur tokių verslo dovanų kinijoj ieškoti?

laima

laima portretas
tik ne kiniska preke nes tai meslu meslas

Humoras

Humoras portretas
Taip mūsų "viarslinykams" ir reikia. Galėtų dar tie kinai ir prišikti į tas dėžes. Pažiūrėkit, kaip švedai remia savo suvenyrų gamintojus, kaip vertina savo šalies gyventojų rankdarbius. Norit kinietiškų šiukšlių - prašom -:)))
VISI KOMENTARAI 6

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių