Lietuvos paviljoną „Expo 2015“ įrengs Italijos „Bodino engineering“

  • Teksto dydis:

Lietuvos paviljoną pasaulinėje „Expo 2015“ Milane už 7,285 mln. litų (be PVM) įrengs Italijos parodų bei kitų struktūrų gamintoja ir montuotoja „Bodino engineering“.

Aplinkos ministerijos Viešųjų pirkimų vedėja Dovilė Montvilaitė BNS sakė, jo sutartis su „Bodino engineering“ pasirašyta gruodžio 5 dieną, o darbai turės būti baigti iki kovo 31 dienos.

Anot jos, Italijos įmonė buvo vienintelė pakviesta derėtis, nes jos kaina yra prieinama, be to, bendrovė dirba su daugeliu paviljonų „Expo 2015“.

„Čia buvo pirkimas neskelbiamas, nes pirkome iš vieno tiekėjo. Jis nebuvo viešai skelbiamas, nes buvo tam tikros aplinkybės, pagal kurias nusipirkome iš vieno konkretaus tiekėjo. Atlikome tyrimą, ką siūlė organizatoriai, ir tai buvo palankiausias variantas kainos prasme“, - kalbėjo D.Montvilaitė.

Lietuva iki šiol oficialiai dalyvavo dešimtyje pasaulinių parodų. Lietuvos paviljonas „Expo 2012“ Pietų Korėjoje buvo įvertintas Tarptautinio parodų biuro sidabro apdovanojimu.

Tikimasi, kad pasaulinėje parodoje Milane kitų metų gegužės-spalio mėnesiais dalyvaus daugiau kaip 140 pasaulio valstybių, o ją aplankys 30 mln. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių