Lietuvos multimilijonierių įgeidžiai: lėktuve – saksofono koncertas ar stebuklus rodantis magas

  • Teksto dydis:

Savaitgalio skrydžio bilietas iš Paryžiaus Vilniaus oro uoste besileidžiančio lėktuvo keleiviui – ne pigus. Ir tai sau galinčių leisti lietuvių vis daugiau. Mat per pastaruosius metus mūsų šalyje padaugėjo ne tik milijonierių, bet ir multimilijonierių, skelbia LNK.

„Žmogus, kuris turi daugiau nei 5 mln. JAV dolerių turto“, – multimilijonieriaus sąvoką LNK žurnalistui paaiškino „Euromonitor International“ analitikė Greta Kunauskaitė. Tokių turtuolių Lietuvoje dabar daugiau nei 500, o pinigus jie susikrovė investuodami per pandemiją.

Daugiausiai investicijų nugulė į nekilnojamąjį turtą. Ten pat piniginė tuštėjo ir leidžiant sau. „Jeigu biudžetas yra didesnis nei 3 mln., tai tada statosi tai, kas atitiktų jų poreikius“, – Lietuvos turtuolių požiūrį į nekilnojamąjį turtą  aiškino „Baltic Sotheby’s“ bendraturtis Marius Bružas.

O poreikiai tokie: didžiulė vila vietą turi rasti prestižiškiausiuose šalies kampeliuose, šalia gražiausių vandens telkinių ar ypatingai saugomų gamtos draustinių. Viduje – SPA ir sporto kompleksas ar vyno rūsys.

„Jauni žmonės ateina su kitokiu požiūriu, šiek tiek kitokiu supratimu apie dizainą, daugiau visko matę“, – sakė M. Bružas.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Namų viduje sienos – tuščios. Tūkstančius mušantis meno aukcionų plaktukas dažniausiai skamba kitiems.

„Tikrai būtų labai miela pajusti, kur tie jūsų minimi multimilijonieriai yra“, – šypsojosi „Meno rinkos agentūros“ vadovė Simona Skaisgirytė-Makselienė.

„Labai ramus, bet psichologiškai įtaigus portretas“, – vadovė rodo prabangiausius meno kūrinius, bet pasakoja, kad brangiausi – už penkiaženkles sumas – nugula pas meno mylėtojus.

Labai gaila, bet tapti turtingu žmogumi, milijonieriumi, toli gražu nereiškia, kad tas žmogus ims domėtis menu.

„Labai gaila, bet tapti turtingu žmogumi, milijonieriumi, toli gražu nereiškia, kad tas žmogus ims domėtis menu“, – tikino S. Skaisgirytė-Makselienė.

Labiau  milijonieriai prisimena, kad laikas tai – pinigai. Norėdami išvengti eilių ir saugumo patikrų, vis daugiau lietuvių į dangų kelia nuosavą lėktuvą.

„Tarkim, kažkas švenčia jubiliejų ir nusprendžia, kad nori aplankyti Nicą. Arba tos pačios vestuvės“,  – apie lietuvių keliones privačiais lėktuvais pasakojo „KlasJet“ skrydžių palydovių vadovė Loreta Krupenkinienė.

Ore pageidavimų – ne vienas: nuo minkštos pagalvės iki gurmaniškiausių patiekalų ar saldumynų. Kartais prireikia net streso kamuoliuko.

„Skrydžio metu buvo saksofono koncertas. Turėjome magą, kuris darė įvairiausius stebuklus ir mes juokavome, ar lėktuvas dings, ar ne“, – su šypsena Lietuvos turtuolių pramogas ore prisiminė L. Krupenkinienė.

Kelyje milijonierių norai žemiškesni. Skrydžio kainą keičia beveik tiek pat kainuojantis prabangus automobilis. „Lietuvoje palyginus su praeitais metais, yra didžiausias augimas. „Premium“ klasės automobilių pardavimas išaugo 34 proc. “, – tikino „Mototoja“ pardavimų vadovas Gediminas Jakenta.

Latvijoje tokių transporto priemonių augimas – vos 4 proc. O Estijoje, kurioje multimilijonierių  daugiau, nesiekia ir 20 proc.

Visgi analitikus turtingųjų skaičiai gąsdina. Nes jie pasaulyje augina nelygybę. „Lietuvoje taip pat pastebima panaši tendencija. Turto pasiskirstymas yra vis nelygesnis“, – patikino G. Kunauskaitė.

Ekspertai skaičiuoja, kad per artimiausius septynerius metus mūsų šalyje multimilijonierių skaičius padidės bent trečdaliu ir sieks beveik 700. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
geltonos LNK žinios geltonoje parsidavusioje KD...

nuomonė

nuomonė portretas
Nepavydėkite, kiekvienam savo, likima s jiems dosnus, lai gyvena,džiaugiasi,kuo daugiau turtingų žmonių šalyje,tuo geriau vargšams-sena taisyklė per amžius.

Kęstas

Kęstas portretas
Tai Landsbergiai įsivaizduojamas špagas įkiš į įsivaizduojamą priešą, tai Nausėda pakartos tokius judesius, tai Šimonytė ar dar kuri kita senmergė ministrė pamosikuos ore tuo, ko neturi. Kam šis teatras? Kad nukreipti dėmesį nuo to, kad kitos Europos tautos gyvena draugiškiau ir lengviau susidoroja su krize, o Lietuvos elito veiksmai yra ne kas kita, bet lietuvių tautos naikinimas. Klounai atitraukia mūsų dėmesį, kol plėšikai jų sėbrai, besivadinantys Lietuvos verslininkais, krausto mūsų kišenes. Po to Stikliuose turtai pasidalijami. (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių