Lietuva turės naują prekinį ženklą

  • Teksto dydis:

Šiandien Estijos, Latvijos ir Lietuvos turizmo įstaigų vadovai Rygoje sudarė trišalę sutartį, pagal kurią trys Baltijos šalys keičiasi savo prekiniais ženklais.  Startuojant naujam turizmo sezonui, nuo gegužės mėn., Lietuva naudos adaptuotą Estijos prekinį ženklą, Estija - Latvijos, o Latvija - Lietuvos.

„Šiuo susitarimu norime pabrėžti trijų Baltijos šalių draugystę ir bendradarbiavimą turizmo srityje. Bendraudami su kolegomis iš Latvijos ir Estijos, išsiaiškinome, kad ne tik mūsų šalyje kyla daug diskusijų dėl šalies įvaizdžio ir prekinio ženklo tinkamumo. Latviai ir estai patvirtino, kad ir pas juos taip pat netyla diskusijos dėl šalies pristatymo pasauliui, visose šalyse yra manančių, kad kaimyninių šalių prekiniai ženklai stipresni. Pasikeisdami jais ne tik sutaupysime lėšų, kurios būtų skirtos naujų prekinių ženklų sukūrimui, bet kartu atkreipsime ir užsienio žiniasklaidos dėmesį į visą regioną,“ - sako Valstybinio turizmo departamento (toliau – VTD) direktorė Jurgita Kazlauskienė.

"Mažiau konkurencijos, daugiau bendradarbiavimo. Trys Baltijos šalys yra gana panašios. Senoviniai miestai, gamtos grožis, geras maistas, SPA paslaugos, tradiciniai renginiai ir šventės – visa tai turistai gali atrasti tiek Lietuvoje, tiek Latvijoje, tiek Estijoje,“ – sako Estijos turizmo tarybos vadovas Tarmo Mutso.

Pagal pasirašytą sutartį Lietuva iš Estijos įgijo teisę per ateinančius 10 metų naudoti prekinį ženklą ir šūkį: “Lithuania. Positively surprising“ (liet. „Lietuva. Pozityviai stebina“). Šis prekinis ženklas bus naudojamas visuose VTD leidiniuose, pristatant Lietuvą socialinėje žiniasklaidoje, tarptautinėse parodose ir viešojoje erdvėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Melagė

Melagė portretas
Cha su MELAGIŲ diena!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių