Lietuva palaiko ambicingesnį Europos Sąjungos biudžetą

Europos Komisija europarlamentarams pristatys ilgalaikį 7 metų Bendrijos biudžeto projektą.

Europos Parlamentas anksčiau ragino Europos Komisiją numatyti lėšų naujiems prioritetams, tokiems kaip saugumo, gynybos bei migracijos. Be to, atsižvelgdamas į būsimas „Brexit“ pasekmes, Europos Parlamentas reikalauja reformuoti biudžeto pajamų sistemą.

Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Arnoldas Pranckevičius LRT RADIJUI sako, kad Lietuva, kaip ir kitos Baltijos šalys, aktyviai dalyvauja diskusijose ir yra pasiruošusi daugiau mokėti į Bendrijos biudžetą, jog jis ateityje užtikrintų pažangą.

„Lietuva palaiko ambicingesnį biudžetą, stiprią sanglaudos politiką, tikisi suvienodinti tiesiogines išmokas žemdirbiams, bandys užsitikrinti tolesnį finansavimą Ignalinos atominės elektrinės uždarymui, taip pat ir tokiems svarbiems infrastruktūros projektams kaip „Rail Baltica“ ar elektros tinklų sinchronizavimas su kontinentine Europa.

Sąrašas yra ilgas, norai yra dideli ir dėl to derybos bus nelengvos. Bet tai rodo, kad Lietuva kol kas nemato kito pažangaus kelio, nei [būti – LRT.lt] Europos Sąjungos viduje, nes Europos Sąjunga garantuoja tą pridėtinę vertę ir dažnai mums leidžia įgyvendinti didelius projektus, kurių vienui vieni nesugebėtume įgyvendinti“, – LRT RADIJUI sako A. Pranckevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių