Ministras: Lietuva ir Iranas susitarė dėl bendradarbiavimo

  • Teksto dydis:

Irane su pirmuoju vizitu viešintis užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius teigia sutaręs dėl reguliarių kontaktų su šia šalimi ir viliasi suaktyvinti ekonominį bendradarbiavimą.

„Šiandien su kolega užsienio reikalų ministru pasirašėme memorandumą dėl bendradarbiavimo užsienio reikalų ministerijų lygiu. Tai bus reguliarūs kontaktai, išskirsime prioritetines sritis ir tęsime tai, kas jau užsimezgė“, – šeštadienį BNS telefonu iš Irano sakė ministras.

Anot jo, Lietuva suinteresuota galimybe į Iraną eksportuoti savo produktus.

„Mums svarbu paspartinti licencijų gavimą, ypač mėsos eksportui. Tai aš irgi minėjau savo susitikimuose“, – teigė L.Linkevičius.

Šeštadienį jis susitiko su Irano prezidentu Hassanu Rouhani (Hasanu Rouhaniu).

„Pokalbis įvyko apie įvairias galimas bendradarbiavimo sritis, jis informuotas apie mūsų galimybes. Juos domina informacinių technologijų sektorius, domina gyvybės mokslai ir domina, be abejo, ekonominiai ryšiai. Informavau, kad esame kartu su verslo delegacija. Ryt vyks verslo forumas“, – BNS sakė Lietuvos ministras.

Sekmadienį planuojama pasirašyti Lietuvos ir Irano susitarimą dėl ekonominio bendradarbiavimo.

Užsienio reikalų ministerijos teigimu, susitikimuose Irane L.Linkevičius aptaria dvišalius, ypač ekonominio, prekybinio ir kultūrinio, bendradarbiavimo klausimus, pristatyto Lietuvos verslo ir eksporto galimybes, energetinę aplinką ir poreikius, saugumo padėtį regione bei pasaulyje, kovą su terorizmu, grupuote „Daesh“, migracijos priežastis.

L.Linkevičius su oficialia ir verslo delegacijomis šioje valstybėje viešės iki pirmadienio.

Ilgą laiką dėl Irano branduolinės programos dvišalių Lietuvos ir Irano santykių politiniu lygmeniu nebuvo. Tai pirmas užsienio reikalų ministro vizitas į Iraną. 2014 metais čia lankėsi Seimo pirmininko pavaduotojo Algirdo Syso vadovaujama delegacija. Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė šioje Artimųjų Rytų valstybėje viešėjo pernai spalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

p. linkevic

p. linkevic portretas
jukjav su persais nelabai sutaria juk jie gyvena tokiojie zonoje kad produktu jiems pervalias tai gal tai tik del ivaizdzio o? visai kitas.... politinis ar czv isipareigojimus vykdai? tai tik prielaida....

na

na portretas
ponas Linai, man net gėda žiūrėti į jūsų fizionomiją, vos telpat į ekraną, na juk galima susirūpinti savo išvaizda...

Tai kad

Tai kad portretas
vištienos lietuviškos irgi jau nebėr... parduotuvėse tai tikrai!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių