K. Navickas Briuselyje tarsis dėl rusiškų grūdų importo, daugiamečių pievų

Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas pirmadienį vyksta į Žemės ūkio ir žuvininkystės ministrų tarybą Briuselyje, kur tarsis dėl žemės ūkio ateities Europoje ir su prekyba susijusiais klausimais.

„Palaikome Latvijos iniciatyvą diskutuoti dėl Rusijos žemės ūkio ir maisto produktų importo ribojimo“, – komentare BNS teigė ministerija.

K. Navickas yra sakęs, kad Europos Sąjungos sankcijos maisto produktams iš Rusijos netaikomos, tačiau grūdų įvežimą į Bendriją būtų galima apriboti draudimais, susijusiais su transportu, nors priimti tokį Briuselio sprendimą būtų sudėtinga.

Lietuvos grūdų augintojų asociacija ragina stiprinti kontrolę Lietuvos pasienyje su Latvija, kad rusiški grūdai nepatektų į Lietuvą.

Taip pat planuojama, kad antradienį K. Navickas susitiks su žemės ūkio komisaru Januszu Wojciechowskiu (Janušu Vojčekovskiu) ir aptars daugiamečių pievų atstatymo klausimą.

Ūkininkai Lietuvoje piktinasi reikalavimu kai kuriose ariamose žemėse pasėti pievas ir jų nebenaudoti kitiems ūkiniams tikslams. Jų teigimu. šis klausimas yra itin aktualus ir kelia daug iššūkių, nes greitu metu prasidės sėja.

Problema dėl pievų atkūrimo susidarė 2014 metais Europos Sąjungai vykdant Bendrosios žemės ūkio politikos (BŽŪP) reformą – tuomet įtvirtintas reikalavimas išlaikyti daugiamečių pievų santykį, kad jų plotas nemažėtų daugiau kaip 5 proc., palyginti su referenciniu plotu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

arba link to

arba link to  portretas
einama ,kai Ukraina atsisakys savo teritoriju ,kurias jau turi uzemes putleris ,nes karas jsu pervilgsi tesesi o ir sankcijos niekines ,nes rusu gamtos istekliai ,bet ka nugali .

nu ir naivus

nu ir naivus portretas
rusam uzdraus grudus eksportuot,klaunai, žudyt Ukrainiecius ir griaut Ukraina niekaip neuzdraudzia o ,cia uzdrsus ,baikit tusciai malt .Viskas baiksis tik tada ,kai visi rusai karui prasidejus atvyke i europa bus grazinti atgal i putlerio glebi,tik taip sustabdysit kara.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių