Ekspertai: atskirta nuo SWIFT, Rusija rastų kitų būdų pavedimams atlikti

  • Teksto dydis:

Bankų ekspertai teigia, kad Rusijos atskyrimą nuo Tarptautinių tarpbankinių finansinių atsiskaitymų organizacijos (SWIFT) tinklo neabejotinai lydėtų sumišimas tarpbankinėje rinkoje, tačiau pasaulinė finansų sistema dėl to nesugriūtų, o Rusija rastų kitų būdų pavedimams atlikti - užuot įgyvendinami realiu laiku, jie būtų vykdomi apie dvi darbo dienas.

"SWIFT sistema turi didelę reikšmę Rusijai. Ši šalis yra antra didžiausia (po JAV) sistemos naudotoja pasaulyje. Maža to, šią sistemą Rusija naudoja atsiskaitymams šalies viduje, nes vidaus sistemos dar neturi. (...) Nustebsite, bet Lietuva 1993-1994 metais taip pat gyveno be šios sistemos. Nepražuvome", - "Verslo žinioms" teigė sakė Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Stasys Kropas.

,Jei poveikio priemones galima suskirstyti į lengvo, vidutinio ir sunkaus poveikio, atjungimą nuo SWIFT sistemos, be abejo, reikėtų priskirti prie pastarojo. Ši priemonė suveiktų gelžbetoniniu principu ir tarpbankinius atsiskaitymus sutrikdytų tiek į vieną, tiek į kitą pusę", - prognozuoja SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
Anglijos gaidelis pasake-lietuvos pijokai kartoja,Atjungti velu-pradeda dirbti Rusijos sistema.Gaidziui reikia save parodyti,po triju menesiu rinkimai.Daug kalbes-turtingi rusai is anglijos pinigus perves i Kipra ir anglai uz gaidzio lieziuvi tures dideliu problemu.Kipro prezidentas buvo atvaziaves i Rusija ne alaus atsigerti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių