Degalų kainos degalinėse pasuko žemyn

Pasaulio rinkose atpigus naftai, degalų kainos pasuko žemyn ir Lietuvos degalinių tinkluose.„Verslo žinios“ trečiadienį rašo, jog iš pradžių delsę, į krentančias didmenines kainas reaguoja ir Lietuvos degalinių tinklai.

„Orlen Lietuva“ 95 markės benziną didmenomis praėjusią savaitę pardavinėjo vidutiniškai po 4,42 lito už litrą. Kaina žemyn traukia jau šešias savaites iš eilės, o per tą laiką jau nukrito daugiau nei 8 proc., arba 39 centus.

„Brent“ rūšies naftos kainos biržoje nuo gegužės pradžios jau nuriedėjo apie 8,5 proc., arba maždaug 10 JAVdolerių už barelį . Per visą gegužę šios rūšies nafta brango vos keturias dienas, o visas likusias - pigo. Antradienį biržoje nafta kainavo apie 109 JAVdolerių už barelį.

„Nordea“ banko analitikos padalinio „Nordea Markets“ vyresnysis vadybininkas Rūtenis Šukevičius teigia, kad naftos kainas nusmukdė visas kompleksas priežasčių.„Tos priežastys - pradedant vis dar stringančiu JAV ekonomikos ir šios šalies darbo rinkos atsigavimu, toliau eskaluojama valstybių skolų krize euro zonoje, Graikijos bėdomis ir baigiant investuotojų noru išparduoti rizikingesni turtą, taip pat ir žaliavas“, - komentuoja specialistas.

Finansų ministerija prieš pusantros savaitės viešai piktinosi, kad degalų kainoms mažėjant didmeninėje rinkoje į tai reaguoti degalinės neskubėjo. Tyrimas esą parodė, kad Estijos ir Latvijos degalų prekeiviai nuo balandžio pradžios sumažino kainas, o štai Lietuvoje jos nesikeitė.

„Nuolat stebime ir analizuojame situaciją degalų rinkoje. Pasirodžius neįprastų judesių rinkoje, įžvalgas vėl skelbtume viešai“, - sakė finansų ministrės patarėja Rasa Jakilaitienė.


Šiame straipsnyje: degalaidegalų kainoskuras

NAUJAUSI KOMENTARAI

vilnietis LS

vilnietis LS portretas
Skelbiam sia diena nacionaline vilties diena. Tai diena kai ivyko anomalija tautos labui!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių