Aptarnavimo mokestis už bilietą – du eurai

Pirkdamas bilietą į koncertą klaipėdietis nustėro, kai vietoje šešiolikos jis suplojo aštuoniolika eurų. Kaip jis pats pastebėjo, aptarnavimo mokestis padidėjo keliskart.

Pirkdamas bilietą į koncertą klaipėdietis nustėro, kai vietoje šešiolikos jis suplojo aštuoniolika eurų. Kaip jis pats pastebėjo, aptarnavimo mokestis padidėjo keliskart.

Ne paslaptis, kad bilietų platinimo bendrovės už pardavimo paslaugas nesikuklina atsiriekti dalies ir sau. Paaiškėjo, kad šis aptarnavimo mokestis gali siekti net kelis eurus.

"Neseniai pirkau bilietą į "Švyturio" arenoje vyksiantį koncertą. Ant bilieto aiškiai parašyta, kad vienas euras skirtas "Arenos mokesčiui" ir dar vienas – tiesiog "Mokestis", – stebėjosi skaitytojas.

Pakilusi kaina už paslaugą apstulbino ne vieną pirkėją.

"Galiu palyginti. Anksčiau, pirkdamas bilietą į Klaipėdos koncertų salės renginius, sumokėdavau dviejų litų aptarnavimo mokestį, dabar – vieno euro. Blogiausia tai, kad dažniausiai nėra kito pasirinkimo, kaip tik pirkti iš platinimo bendrovių", – aiškino klaipėdietis.

Vis dėlto bilietų platinimo įmonės apie mokesčių didinimą kalba tik aptakiai. Esą jei ir didėjo, tai labai nedaug.

Anot įmonės "Bilietai LT" atstovo, paslaugos mokesčio dydis varijuoja nuo keliasdešimt euro centų iki poros eurų. Esą gauti pinigai įmonei leidžia padengti bilietų sistemos vystymo ir administravimo sąnaudas.

"Paslaugos mokestis yra diferencijuotas, o renginiai nuolat atnaujinami, todėl negalime įvardyti jo vienu skaičiumi. Tai priklauso nuo susitarimo su renginių organizatoriais, atsižvelgiama ir į bilietų kainodarą. Pavyzdžiui, mažesnis – pigesniems bilietams, didesnis – brangesniems bilietams, abonementams ir pan.", – komentavo Įmonės "Bilietai LT" atstovas.

Dar vienos bendrovės "Bilietų pasaulis" pardavimo vadovas Simonas Sudaras antrino, kad kaina už bilietą varijuoja priklausomai nuo renginio organizatoriaus, o kartais ir vietos. Jo žodžiais tariant, jei kaina ir didėjo, tai nežymiai.

"Anksčiau šis mokestis buvo nuo trijų iki keturių litų. Ir dabar kainuoja apie eurą. Į kai kuriuos renginius padidėjo, o į kai kuriuos sumažėjo", – nukirto pašnekovas.

Esą mokestis nuskaičiuojamas už paslaugos suteikimą. Tiesiog už tai, kad bilietas buvo parduotas pirkėjui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rimante

rimante portretas
KOl musu pilieciai, t.y. tiesioginiai vartotojai, bus tokie teliukai, tol bus sugalvojami tokie legalus plesimo budai. Butina masiskai boikotuoti sitokia praktika! aS PERKU BILIETA,t.y. susimoku uz galimybe pamatyti rengini. Tai tas pats, jei parduotuves valdzia prie kasos reikalautu papildomo mokescio, perkant kepala duonos ir litra pieno. Arba anksciau buves populiarus taksi "isedimo mokestis" ! Absurdas! Juk neisedes i taksi ir nuvaziuoti niekur negali!Pasodinkit geriau keleta darbsciu zmoniu prie kasos langelio, ir darbo vietos bus atgaivintos, ir maziau pasalpu reikes moketi. Liudn, kad zmones patys nepazadina savo smegenu ir nuolankiai leidziasi reketuojami ir zeminami...

Drejus30

Drejus30 portretas
Gavot ko patys norejot Grybauskaitės fanai. Kai sakiau prieš rinkimus ir eurą, niekas netikėjot

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Valstybė nebesugeba kontroliuoti visokio plauko aferistų.Jeigu ką pagauna tai giriasi per visus mikrofonus, po ko gaunasi šnipštas. Politiškai persekioti kitaip mastančius laiko turi. Jiems ką rašo laikraščiai neįdomu, jiems reikalingas pareiškimas. Anksčiau operdarbuotojai rašydavo agentūrinius pranešimus iš laikraštyje aprašytų faktų ir pasiimdavo honorarą, dabar matomai nebesinaudoja, nes jokios reakcijos kas ir ką rašo. Jiems tik naudokis slaptu telefonu. Mano tel. 8 662 33770.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių