Neįgaliųjų diena buvo paminėta be liūdesio

Renginys

Neįgaliųjų diena buvo paminėta be liūdesio

Pasaulinę neįgaliųjų dieną Klaipėdos psichiatrijos ligoninės kolektyvas ir pacientai paminėjo šokiais, dainomis ir linksmu teatralizuotu pasirodymu. Kasmetinio renginio proga vyko neįgaliųjų rankdarbių parodėlė, susirinkusiuosius linksmino darželio „Sakalėlis“ auklėtiniai.

Pasaulinės neįgaliųjų dienos proga Klaipėdos psichiatrijos ligoninės Gamybinio-reabilitacinio skyriaus personalas ir trisdešimt devyni šiuo metu čia besigydantys pacientai surengė šventę sau ir neįgaliųjų likimui neabejingiems svečiams. Teatralizuoto pasirodymo metu dvi draugiškos velniukės bandė įrodyti rojaus gyventojams angelams bei publikai, kad gyvenimas pragare nėra nuspalvintas vien niūriomis spalvomis: čia irgi skamba muzika, liejasi dainos, eilės, šoka dideli ir maži.

Gamybinio-reabilitacinio skyriaus vedėja Rita Stepanova ir socialinės darbuotojos Aurelija Bagdonienė bei Stasė Ridikienė sakė, kad sveikiesiems sunku suprasti, kad II, III grupės psichikos invalidų, kurie čia gydosi, gyvenimas iš tikrųjų kartais primena pragarą. Atstumti visuomenės, dažnai – ir artimųjų, jautrūs, kūrybingi bei nuoširdūs ligoniai nuolat ieško paramos, užuojautos, supratimo, žmogiškosios šilumos, galimybių išreikšti save.

„Į šį skyrių neįgalieji patenka, gavę Psichikos sveikatos priežiūros centro ar Psichiatrijos ligoninės specialistų nukreipimą, dažniausiai trims mėnesiams. Kasdien trijuose užimtumo kambariuose pacientai piešia, siuvinėja, mezga, kuria atvirukus, suvenyrus, žaidžia šachmatais, šaškėmis, šoka, dainuoja ar kitaip išreiškia savo kūrybinį potencialą, dalinasi rūpesčiais, prašo patarimo“, – Gamybinio-reabilitacinio skyriaus kasdienybę apibūdino socialinės darbuotojos.

Anot R. Stepanovos, neretai pacientai pabendrauti su panašaus likimo žmonėmis ateina ir gydymo kursui pasibaigus, nes tik čia randa supratimą, atgauna dvasinę pusiausvyrą ir norą džiaugtis gyvenimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių