Kaunietį užklupo liga, nuo kurios vaistų nėra

Kaunietis Evaldas susirgo keista ir labai nemalonia liga. Jo kūną padengė tūkstančiai rožinių spuogų, kurių vis daugėja, o vaistų nuo šios ligos nėra.

Per keturias minutes – 20 eurų

Rožinė dedervinė – tokią ligą Evaldui diagnozavo gydytojas dermatologas.

"Viskas prasidėjo nuo to, kai, būnant kelionėje, mano rankų vidines puses išbėrė dideli ir nemalonūs spuogai. Jie atsirado staiga, per vieną naktį, todėl kaltę suverčiau išvakarėse valgytoms jūrų gėrybėms. Deja, išbėrimas nesitraukė, o per porą savaičių išsiplėtė po visą kūną", – pasakojo Evaldas.

Rankų vidinės pusės, juosmuo, pilvas, kaklas, kojos, dilbiai, delnai, veidas – eilės tvarka ligos paveiktas kūno vietas vardijo vaikinas. Spuogų tūkstančiai, laimė, jų bent neniežti. Tiesa, pleiskanoja oda.

"Išvarė mane draugė į privačią kliniką. Gydytojas dermatologas per keturias minutes diagnozavo man šią ligą, patarė rečiau praustis, ne taip smarkiai trintis kempine ir ranksluoščiu, nedėvėti sintetinių ir vilnonių drabužių, nuplėšė 20 eurų už konsultaciją ir atsisveikino. Sakė, kad per dvylika savaičių bėrimas turėtų pranykti", – kalbėjo Evaldas.

Neskauda, bet neramu

Vaikinas guodėsi, kad nors jam nieko ir neskauda, bet gyvenimo kokybė smarkiai suprastėjo.

"Gėda nusirengti, aiškinti visiems, kad tai nėra užkrečiama liga. Negaliu sportuoti, šiltai apsirengti, o blogiausia, kad nežinau, kiek tai tęsis ir net nesu tikras, kad ligos diagnozė nustatyta teisingai. Mano tėvas sirgo žvyneline, tai gal taip bus visą gyvenimą", – nerimavo Evaldas.

Gydytojas jam jokių vaistų nepaskyrė, tepasiūlė gydyti simptomus – tepalais malšinti niežulį.

Vaikinas nerimauja, nes nėra tikras, kad jo liga tokia nepavojinga, kaip trumpo vizito privačioje klinikoje metu jį nuteikė dermatologas.

Evaldas prisibijo, kad tai nebūtų žvynelinės pradžia, kad liga nesikomplikuotų, nepaliktų neigiamų padarinių.

Puola jaunus žmones

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų Odos ir venerinių ligų klinikos vadovė profesorė Skaidra Valiukevičienė patikino, kad nuo bjaurios ligos kenčiančiam vaikinui kol kas nėra ko bijoti.

"Tai palyginti reta uždegiminė odos liga, dažniausiai puolanti  jaunus žmones. Sergančiųjų amžiaus vidurkis – apie 30 metų.  Rožine dedervine dažniau užsikrečia tie, kurių oda yra sausa. Liga yra sezoninė, suaktyvėja pavasarį ir rudenį. Neretai kartu sergama ir virusine infekcija", – aiškino profesorė S.Valiukevičienė.

O kaip dėl žvynelinės, kuri paplitusi tarp Evaldo giminės vyrų?

"Žvynelinė – daug sunkesnė, nepagydoma liga. Iš pradžių jos  požymiai panašūs į rožinės dedervinės, bet jei neberia skalpo, nesausėja keliai ir alkūnės, tai nėra žvynelinė", – sakė S.Valiukevičienė ir priminė, kad netrukus bus minima Pasaulinė žvynelinės diena.

Profesorė taip pat patikino, kad nėra ko baimintis komplikacijų, nes jų nebūna. Tačiau patarė stebėti ligos eigą: jei bėrimas didėja ir niežti smarkiau, būtina kreiptis į gydytojus dar kartą.

"Rožinė dedervinė – kaip sloga, tik pastaroji praeina per tris dienas, o odos liga – per tris mėnesius", – guodė profesorė S.Valiukevičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gintarė

Gintarė portretas
Evaldai,nusiramink viskas praeis reikia laiko.Mano sūnus prasikankino visą vasarą.Nauris tą patį pasakė ką ir tau.Naudok paskirta krema.Turėk kantrybės tikrai viskas praeina.

Manau,

Manau, portretas
reiketu pagerti raminamu ,valyti ir stiprinti kepenis.

Ernesta

Ernesta portretas
Ir man taip buvo :)Viena ryta atsikeliau ir issigandau kaip save veidrodi pamaciau.Buvo visas pilvas isbertas.Buvau pas gyd .Nauri tikrai nuramino kad praeis be vaistu .Taip ir buvo.Tikrai geras specialistas.Kiti daktarai itarinejo vejaraupius kiti dar kazka o jis paziurejo ir iskart pasake rozine dedervine.Bet kazkur reik ieskot motinines viena didesne deme pas mane buvo ant kojos.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių