Žaidėjai: pranokome latvius vienybe ir kovingumu (komentarai)

Lietuvos rinktinė įteikė gražią dovaną šiandien 27-ąjį gimtadienį švenčiančiam Mantui Kalniečiui. Mūsiškiai 67:59 laimėjo Baltijos derbį prieš kaimyninės Latvijos rinktinę.

Prakirstas Renaldo Seibučio antakis, vėl per trisdešimt varginančių solinezanto M.Kalniečio aikštėje praleistų minučių - tai kaina, kurią Lietuvos rinktinė sumokėjo, kad Slovėnijoje vykstančiame Europos čempionate iškovotų antrąją pergalę.

„Viskas gerai, tiesiog daug kraujo ir tiek. Ne pirmas ir ne paskutinis kartas, svarbiausia, jog laimėjome. Dabar turėsime laisvą dieną, išsigydysime ir išsilaižysime žaizdas“, - susiūtu antakiu kalbėjo R.Seibutis.

Dviem pergalėmis žemyno pirmenybes pradėję latviai šį kartą atsimušė į kietą vyresnio brolio suręstą sieną, o kaimynus treniruojantis Ainaras Bagatskis pažado neištesėjo. Buvęs „Žalgirio“ komandos snaiperis ir treneris žadėjo parklupdyti lietuvius, tačiau padaryti nepavyko.

Panašu, kad pirmajame mače su serbais lietuvių ambicijoms suduotas smūgis padarė meškos paslaugą. Antrą dvikovą iš eilės Jono Kazlausko auklėtinių akys degė noru ir kovingumo bei vienybės kibirkštimis.

„Pranokome latvius kovingumu ir vienybe. Tiesiog labiau norėjome laimėti. Trečiajame kėlinyje latviai buvo mus paviję, tačiau svarbiausiu momentu susikaupėme. Latviai irgi moka žaisti krepšinį, o išlaikyti koncentraciją visas 40 minučių yra labai sunku, bet svarbiausia, jog viskas gerai baigėsi“, - kalbėjo Jonas Mačiulis.

„Varžovai žaidė žemesniu starto penketu, tad mes turėjome progos dominuoti po lengva. Dėl to gana ryškiai laimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių (36:21 – aut. past.)Supratimo puolime dar kartais trūksta, tačiau svarbiausia, jog vis solidžiau žaidžiame gynyboje. Džiugiu kad turėsime laisvą dieną ir galėsime pailsėti“, - kalbėjo Darjušas Lavrinovičius.

Latvių pagrindinis ginklas šiandien užsikirto. Varžovai pataikė vos šešis tolimus metimus iš 24.

Jaunieji Jonas Valančiūnas ir Donatas Motiejūnas vėl sužaidė pagirtinai ir buvo tarp rezultatyviausių komandoje.


Šiame straipsnyje: eurobasket2013LietuvaLatvija

NAUJAUSI KOMENTARAI

ff

ff portretas
Manau kad jum pasiseke daugiau o ne kad susivienyjot. Pasiseke kad braliukam nekrito, nes lietuviu zaidimas buvo prastas

2kart2

2kart2 portretas
Na, su autsaideriais zaidziant, taip galima.Bet as nemaciau,zaidziant su Makedonais ar Latviais, kad musiskiai metitu 3-taskius?...To busimi varzovai mums neatleis...Ras vaistu...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių