VPU artėja prie lyderių

Įsibėgėjantis Vilniaus pedagoginis universitetas (VPU) išvykoje iškovojo dar vieną pergalę. Vilniečių jėgą patyrė Kauno technologijos universitetas (KTU), kuris namuose patyrė nesėkmę 82:91 (23:17, 24:19, 14:26, 21:29).

Rungtynes geriau pradėjo V.Masalskio treniruojami krepšininkai, kurie pirmavo nuo pat pirmųjų minučių. Vienu metu KTU įgijo 10 taškų persvarą, o po dviejų ketvirčių susikrovė 9 taškų atsargą.

Rungtynės pakrypo kita linkme trečiajame ketvirtyje, kai kauniečių aukštaūgiai prisirinko pražangų. Trečiojo kėlinuko viduryje VPU likvidavo varžovų persvarą ir ketvirčio pabaigoje persvėrė rezultatą savo naudai. Šeimininkai dėl pražangų limito neteko dviejų aukštaūgių krepšininkų, o ketvirtojo ketvirčio pradžioje dėl šios priežasties ant atsarginių žaidėjų suolelio sėdėjo jau trys KTU žaidėjai. Svečiai pasinaudojo varžovų problemomis kovoje dėl atšokusių kamuolių ir po truputį ėmė didinti skirtumą. Rungtynių pabaigoje VPU krepšininkai perėmė du labai svarbius kamuolius, išnaudojo greitas atakas ir šventė pergalę.

„Rungtynių pradžioje varžovai buvo geresni, bet vėliau mes atsigavome. Varžovai gerai kovėsi dėl atšokusių kamuolių, tačiau kai jie neteko savo aukštaūgių, išnaudojome atsiradusias skyles varžovų gretose ir šventėme pergalę" - po rungtynių tvirtino VPU vyriausiasis treneris A.Šatas.

„Varžovai pataikė porą sunkių metimų trečiajame ketvirtyje ir pavijo mus. Kai netekome aukštaūgių, priešintis varžovams buvo per sunku" - sakė KTU vyriausiasis treneris V.Masalskis.

KTU: E.Stanionis 33 (dvitaškiai 7/11, baudos 10/13), M.Sapiega 14, P.Gasiūnas 9.

VPU: J.Jurgo 26 (dvitaškiai 7/14, 11 atk. kam.), K.Gaška 19 (dvitaškiai 8/12), M.Reminas 18 (tritaškiai 4/8).


Šiame straipsnyje: krepšinisLSKLKTUVPU

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių