Profesionalai padės atskleisti talentus: LKF ieško jaunųjų krepšininkų

  • Teksto dydis:

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) atnaujino projektą, skirtą jauniesiems (13–18 metų) krepšininkams ir krepšininkėms: nuo 2014-ųjų „Talentų karta“ vadinta iniciatyva tapo programa „Atskleisk talentą“.

Naujas projektas bus dar platesnis – apims daugiau amžiaus grupių ir daugiau šalies miestų, o treniruotes rengs žinomi Lietuvos rinktinių treneriai.

„Vienas prioritetinių mūsų veiklos tikslų – sinergizuoti didžiųjų miestų ir didžiųjų projektų veiklą su periferija, kad ateityje galėtume tikėtis papildymo į nacionalines komandas – pirmiausia jaunimo, o vėliau į vyrų ir moterų rinktines. Manau, kad prasminga modifikuoti buvusį „Talentų kartos“ projektą – jis bus naujos koncepcijos, skirtas būtent bendradarbiavimui ir projektų vykdymui stiprinti net su pačiais mažiausiais Lietuvos miestais ir savivaldybėmis. Moterų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Rimantas Grigas ir vyrų krepšinio rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra dalysis patarimais, kokias metodikas taikyti, kad jaunuolės ir jaunuoliai pravertų šalies rinktinių duris“, – teigė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Ne vien iš didmiesčių kilo Lietuvos rinktinėms atstovavę ar tebeatstovaujantys žaidėjai.

„Tikiuosi, kad LKF projektas bus laukiamas kiekviename Lietuvos mieste ir miestelyje, kuriuos aplankysime. „Atskleisk talentą“ suteiks naują impulsą, motyvacijos ne tik žaidėjams, bet ir treneriams, krepšinio mokykloms“, – sakė K.Kemzūra.

„Žinome, kad mūsų šalyje yra daug neatskleisto talento – juk ne vien iš didmiesčių kilo Lietuvos rinktinėms atstovavę ar tebeatstovaujantys  krepšininkai ir krepšininkės“, – pridūrė R.Grigas.

Kiekvienas „Atskleisk talentą“ dalyvis gaus sportinius marškinėlius su projekto simbolika.

Per treniruotes mergaitėms ir berniukams bus suteikiamas profesionalus inventorius, vanduo, medicininė priežiūra.

Projekte dalyvaujantys vaikai bus apdrausti LKF partnerių draudimu ir apdovanoti prizais, o geriausiai treniruotėse pasirodžiusiems jauniesiems krepšininkams – „Nike“ dovanos.

Projekto startas numatytas jau vasario pradžioje, o pirmąja stotele taps Raseiniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių