Pirmoji grandų dvikova – be aiškių favoritų

Šeštadienio vakarą vyks pirmasis šio sezono oficialus Kauno „Žalgirio" ir Vilniaus „Lietuvos ryto" mūšis.

Lietuvos krepšinio grandai susitiks SEB Baltijos krepšinio lygos (SEB BBL) Elitinio diviziono rungtynėse, praneša tinklapis basketnews.lt.

Komandos prieš pirmąjį principinį mačą - skirtingų nuotaikų. „Žalgiris" po keturių pralaimėjimų Eurolygoje yra savo grupės autsaideris, o „Lietuvos rytas" kovų Europoje dar nepradėjo.  

Skirtinga ir padėtis turnyrinėje lentelėje. Vilniečiai su penkiomis pergalėmis po 7 rungtynių pirmauja, o žalgiriečiai po 6 mačų turi 3 pergales ir 3 pralaimėjimus bei žengia šeštoje vietoje, teigiama svetainėje lrt.lt.

Šiose rungtynėse pirmąkart akis į akį vyriausiojo trenerio postuose susidurs Antanas Sireika ir Gintaras Krapikas. Anksčiau jie ketverius metus kartu treniravo „Žalgirį" ir pusantrų metų - Kazanės „Uniks" klubą.

Abi komandos šiemet jau žaidė kartą, tiesa, mačas vyko dar rugsėjį, naujai surengtame Prezidentų taurės turnyre.

Tada įtikinamą pergalę 89:76 iškovojo „Lietuvos ryto" krepšininkai. Jie tuo metu žaidė be pagrindinių krepšininkų ir daugiausia taškų pelnė Branko Milisavlijevičius ir Michailas Anisimovas - atitinkamai 18 ir 16. „Žalgiriui" Paulius Jankūnas tada surinko 18.
Prieš mačą didžiausia pasaulyje lažybų bendrovė „Bwin" nesiryžta spėti, kuri komanda turės pranašumą - abiejų varžovų galimybės laimėti rungtynes vertinamos koeficientu 1,85.


Šiame straipsnyje: krepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių