Lietuvos septyniolikmečiai krepšininkai – pasaulio jaunių čempionato pusfinalyje

  • Teksto dydis:

Ispanijoje vykstančiame šešiolikos komandų pasaulio jaunių (iki 17 metų) krepšinio čempionate Lietuvos vaikinų rinktinė ketvirtadienį ketvirtfinalyje po pratęsimo 73:72 (25:10, 13:16, 10:20, 15:17, 10:9) įveikė bendraamžius iš Prancūzijos ir pateko tarp keturių pajėgiausių planetos komandų.

„Didžiausi sveikinimai vaikinams už pasiaukojimą, nesitaupėme, atidavėme visas jėgas. Kartojosi ispanų scenarijus, kai gavome tritaškį į rūbinę. Kažkiek išmušė iš vėžių spaudimas. Pabaigą nulėmė sėkmės faktorius ir tai, kad kovojome, nepasidavėme tais momentais, kai prancūzai buvo išsiveržę į priekį. Dabar reikia pamiršti šias rungtynes ir rengtis pusfinaliui“, – sakė Lietuvos rinktinės vyr. treneris Gediminas Petrauskas.

Jo vadovaujama rinktinė įspūdingai pradėjo rungtynes, pasiųsdama atletiškus prancūzus į krepšinio nokdauną. Tačiau Prancūzijos krepšininkai iš lėto atsigavo ir spurtavo po ilgosios pertraukos. Vis dėlto, lemiamu metu lietuviai buvo tvirtesni.

23 taškais prie pergalės prisidėjo Arnas Velička (5 rezultatyvūs perdavimai), 16 – Ignas Sargiūnas, 10 – Elvis Juozaitis, 9 – Grantas Vasiliauskas.

21 tašką į lietuvių krepšį įmetė Jaylenas Hoardas, 13 – Ivanas Fevrieras, 11 – Yvesas Ponsas.

Pirmenybių pusfinalyje Gedimino Petrausko auklėtiniai susitiks su JAV arba Pietų Korėjos rinktinėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių