Klaipėdos krepšininkės pergalingai pradėjo Baltijos lygos atkrintamąsias varžybas

Moterų Baltijos krepšinio lygos („Biosil-WBBL“) ketvirtfinalio varžybos prasidėjo tvirta Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto komandos pergale Kaune prieš „Aistes-LSMU“ rezultatu 80:60 (28:8, 15:17, 20:15, 17:20).

Reguliariajame sezoną antrąją vietą užėmusios Klaipėdos krepšininkės galingai pradėjo rungtynes ir jau antrojo kėlinio pradžioje nutolo įspūdingu skirtumu (34:8). Traumų gerokai išretinta Kauno komanda sugebėjo nepalūžti ir trečiajame kėlinyje sumažino atsilikimą iki 13 taškų (35:48). Vis dėlto dar labiau priartėti viešnios „Aistėms-LSMU“ neleido.

Tarp nugalėtojų rezultatyviausia buvo latvė Elizabete Bulane, kuri pataikė 6 tritaškius iš 9 ir per 26 minutes iš viso pelnė 18 taškų. 17 taškų pridėjo Gerda Raulušaitytė, 14 taškų, 8 rezultatyvius perdavimus ir 9 perimtus kamuolius – Dominyka Paliulytė.

Kauno komandoje rezultatyviausiai žaidė Gintarė Paulauskaitė (14), Gintarė Mažionytė (13) ir Austė Jurevičiūtė 10.

Po rungtynių LCC tarptautinio universiteto ekipos vyriausiasis treneris Vilius Stanišauskas buvo patenkintas dėl įgyto didelio pranašumo, tačiau turėjo priekaištų savo auklėtinėms dėl iššvaistytos dar solidesnės persvaros.

„Svarbu, kad laimėjome, turime 20 taškų persvarą prieš kitas rungtynes, bet žaidėjų požiūris tikrai netenkino. Reikia gerbti save ir varžovus, jei prieš savaitę galėjome laimėti 40 taškų ir praleisti dvigubai mažiau, kodėl negalime to padaryti šiandien? Turime išlaikyti koncentraciją, jei norime augti kaip komanda“, – po rungtynių kalbėjo krepšinio specialistas.

Rungtynių naudingiausia žaidėja E. Bulane savo pasirodymo nesureikšmino.

„Man tiesiog krito metimai, tačiau pelnyti taškai buvo visos komandos darbo rezultatas. Aukštaūgės labai gerai perdavė kamuolį, o man sekėsi pataikyti“, – teigė latvė.

„Aisčių-LSMU“ vyriausiasis treneris Andrius Vaicekauskas, nepaisydamas pralaimėjimo 20 taškų skirtumu, padėkojo savo žaidėjoms už pademonstruotą charakterį.

„Rungtynių baigtį nulėmė ne tiek prastas pirmasis kėlinys, kiek mūsų klaidos. Merginos parodė, kad jos labai neblogai atrodo, kai lupasi, kaunasi“, – sakė treneris.

„Aisčių-LSMU“ žaidėja Livija Kaktaitė teigė, kad jos komanda jautė jėgų stygių, nes ir taip išretėjusi ekipa rungtynių metu dar prarado Gustę Dziatkauskaitę.

„Mūsų varžovės yra labai gera komanda, o mums pritrūko jėgų - paleidome jas, kai buvo pavykę priartėti kiek arčiau“, – teigė krepšininkė.

Ketvirtfinalyje žaidžiamos dvejos rungtynės, o į kitą etapą žengs geresnį bendrą įmestų ir praleistų taškų skirtumą turinti ekipa. Antrąsias rungtynės Klaipėdos ir Kauno komandos žais kovo 21 d. 19.30 val. uostamiestyje.

„Biosil-WBBL“ finalo ketvertas vyks kovo 29-30 d. Palangoje. Į jį jau pateko čempionės titulą ginanti reguliariojo sezono nugalėtoja „TTT-Riga“, o dėl kitų vietų pusfinalyje, be „Aisčių-LSMU“ ir LCC tarptautinio universiteto, dar kovos Klaipėdos „Neptūnas-Amberton“ ir „Liepaja/LSSS“ bei Vilniaus „Kibirkštis“ ir „Šiauliai-Vilmers“.

„Aistės-LSMU“: Gintarė Paulauskaitė 14 (2/3 trit.), Gintarė Mažionytė 13 (1/7 dvit., 3/8 trit., 8 atk. kam., 5 rez. perd., 5 kld.), Austė Jurevičiūtė 10 (1/6 trit., 5/7 baud., 4 kld.), Gedvilė Savostaitė 9 (5 atk. kam., 5 per. kam., 5 kld.), Livija Kaktaitė 8 (6 rez. perd., 6 kld.).

LCC tarptautinis universitetas: Elizabete Bulane 18 (6/9 trit., 4 rez. perd.), Gerda Raulušaitytė 17 (7/8 dvit., 8 atk. kam.), Dominyka Paliulytė 14 (3/11 trit., 8 rez. perd., 9 per. kam., 6 kld.), Lina Loceniece 13 (4/5 dvit., 1/6 trit.), Maiara Pereira Dias 9 (7 atk. kam.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių