K. Duranto sugrįžimas į Sietlą: 63 taškai ir emocingos kalbos

Sietlo krepšinio sirgaliai vis dar yra myli profesionalo karjerą šiame mieste pradėjusią NBA žvaigždę Keviną Durantą.
Los Andželo „Clippers“ ekipos gynėjo Jamalo Crawfordo surengtose vasaros stovyklos rungtynėse Oklahomos „Thunder“ klubo žvaigždė atliko 62 metimus ir pelnė 63 taškus.

Tik paskutines 15 sekundžių per 51 minutę trukusias rungtynes ilsėjęsis Durantas po mačo rado jėgų papozuoti daugybei nuotraukų ir pasirašyti Sietlo krepšinio gerbėjams, kurie ilgokai buvo apsupę jo visureigį.

„Noriu pasakyti, kad pasiilgstu jūsų, vaikinai. Ačiū jums už šiltą sutikimą. Nekantrauju čia grįžti“, – po rungtynių gerbėjams ištarė Durantas. Jų į nedidelę vieno Sietlo koledžo salę susirinko per 3 tūkstančius.

Tai buvo pirmasis Duranto sugrįžimas į Sietlą nuo 2008-ųjų. 2007 metų NBA naujokų biržoje antruoju numeriu „SuperSonics“ ekipos pasirinktas Durantas jau po pirmojo savo sezono kartu su visu Sietlo klubu persikėlė į Oklahomą, o sirgaliai nebeturėjo galimybės išvysti savo dievuko.

Durantas mėgino tyliai išsmukti iš Sietlo koledžo salės, tačiau krepšinio sirgaliai atpažino jo visureigį ir per valandą nuo mačo pabaigos jį apsupo keli šimtai aistruolių.

Buvo kalbama, kad Crawfordo organizuotame mače pasirodys ir kita NBA žvaigždė Blake'as Griffinas, tačiau Sietlo sirgalius kur kas labiau domino Durantas.

Tiesa, jis per rungtynes neparodė geriausio savo žaidimo. „Thunder“ žvaigždė atliko net 62 metimus, o tikslą pasiekė tik 26 iš jų. Durantas nuolat drebino krepšį dėjimais, tačiau pataikė vos 8 tritaškius iš 32 bandymų.

Baigiantis rungtynėms Durantas galėjo išplėšti pergalę, tačiau nepataikė būdamas laisvas ir komandoms teko žaisti pratęsimą. Per jį pranašumą 147:141 įrodė 46 taškus surinkusio Crawfordo ekipa.

Ne ką prasčiau šeštadienį Sietle vykusiame mače pasirodė Filadelfijos „76ers“ ekipos vidurio puolėjas Spenceris Hawesas. Jis surinko net 56 taškus ir puikiai atakavo krepšį – pataikė 19 metimų iš 30 ir 18 baudų iš 22.

Nors Duranto statistinis efektyvumas nebuvo aukštas, tai neatspindi krepšininko svarbos Sietlo miestui, vis dar siekiančiam susigrąžinti NBA komandą.

„Sietlo gyventojai jaučiasi taip, tarsi Durantas būtų iš jų pavogtas. Jis antras arba pirmas geriausias NBA žaidėjas, todėl galimybė jį pamatyti iš arti ir sužaisti rungtynes buvo neįtikėtina, – sakė epizodiškai NBA ir NBDL rungtyniavęs sietlietis Willas Conroy. – Aš apie dešimt kartų netiksliai perdaviau jam kamuolį, tačiau dėl to nesijaudinu. Tai buvo ypatingos rungtynės, o laukdamas jų nemiegojau visą naktį.“


Šiame straipsnyje: Kevinas DurantasThunderSietlas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių