J. Kazlauskas: A. Gudaitį šiandien matau kaip vidurio puolėją

  • Teksto dydis:

Lietuvos rinktinės krepšininkai penktadienį antrą sykį įveikė Australijos nacionalinę komandą bei pasiruošimą artėjančiam Europos čempionatui tęsia geromis nuotaikomis.

„Džiaugiuosi, kad žaidėme kovingai, nepaisant to, kad visi krepšininkai pasirodė aikštėje. Varžovas tikrai buvo ne iš silpnųjų. Kai kurios pražangos parodė, kad jie tikrai nenorėjo pralaimėti. Džiaugiuosi, jog pavyko laimėti.

Dabar turime laiko įvesti naujų dalykų. Kol kas jauniems žaidėjams nesinori apkrauti galvas, nes jie dar tik pirmą kartą rinktinėje. Tačiau, kaip matau, kai kurie gerai susitvarkė su jauduliu“, – po rungtynių kalbėjo rinktinės vairininkas Jonas Kazlauskas.

Užtikrintai su Australijos aukštaūgiais abiejuose mačuose kovojęs jauniausias rinktinės krepšininkas Domantas Sabonis Kazlauskui palieka vis geresnį įspūdį.

„Dvejos rungtynės parodė, kad ketvirtoje pozicijoje visiškai neblogai atrodo Domantas Sabonis ir Paulius Jankūnas. Šiandien išbandžiau ir Joną Mačiulį. Galbūt reiktų išbandyti ir Artūrą Gudaitį, tačiau aš jį matau kaip vidurio puolėją. Siekdamas jį „perlaužti“, aš galiu jam tik pakenkti“, – teigė Kazlauskas.

Visi rinktinės kandidatai per dvejas rungtynes jau spėjo pabuvoti aikštėje, išskyrus kapitoną Robertą Javtoką. Pasak stratego, jis dar nėra tam pasiruošęs.

„Robertas Javtokas nepasiruošęs, – pabrėžė Kazlauskas. – Jei leidžiu žaidėją, aš priimu atsakomybę už jo traumą. Šiandien jis nebuvo pasiruošęs. Tikiuosi, jog kitose rungtynėse jis jau bus aikštėje.“

Kazlauskas taip pat prasitarė, jog jam teko šiose rungtynėse pabarti Žygimantą Janavičių, kuris aikštėje nesugebėjo atlikti savų pareigų.

„Šiandien truputį pabariau Janavičių, nes jis paliko Rokui Giedraičiui įžaidinėti kamuolį prieš varžovų spaudimą. Tai yra įžaidėjo darbas. Pyktelėjau ant jo, kadangi jis nereagavo į mano pastabas“, – sake Kazlauskas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių