Autsaiderėms – „Hoptrans-Sirenų“ pamoka

Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ ekipa gavo realų šansą pakovoti dėl lyderių pozicijų Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL). Kaunietės pasinaudojo Marijampolės „Sūduvos“ kluptelėjimu ir iki vienos pergalės sumažino atstumą, skirianti jas nuo pirmosios vietos.

Į Garliavos sporto arenos aikštę „Hoptrans-Sirenos“ žengė dar nežinodamos, kokios dovanos sulauks iš Klaipėdos „Fortūnos“, sensacingai sutriuškinusios „Sūduvą“. Manto Šerniaus auklėtinėms antradienį teko kur kas lengvesnė užduotis – įveikti lygos autsaideres „Šiaulių-Universiteto“ krepšininkes. Su užduotimi kaunietės susitvarkė be problemų. Geriausią sezono mačą sužaidusios Kristės Druskytės vedamos šeimininkės tik rungtynių pradžioje leido šiaulietėms neatsilikti – 4:4, o vėliau išsiveržė į priekį ir netrukus įgijo dviženklį pranašumą 31:14. Kur kas mažiau rezultatyviame antrajame kėlinyje „sirenos“ visiškai kontroliavo žaidimą, tačiau puolė mažiau sėkmingai (14:8).

Po ilgosios pertraukos stebuklų neįvyko. Šiaulių ekipa bandė atlikti korekcijas ir kurį laiką skirtumą mažino. Vis dėlto paskutiniame ketvirtyje viešnios galutinai palūžo ir kapituliavo 50:89. Kauniečių treneris Mantas Šernius leido daugiau pasireikšti jaunesnėms atsarginėms žaidėjoms. Šios lūkesčius pateisino - Gabija Šegždaitė ir Evelina Januševičiūtė, kaip ir patyrusi legionierė Arina Bilocerkivska pelnė po 10 taškų. Vidurio puolėja Ieva Šimkutė surinko 14 taškų, o didžiausią indėlį įdėjo K.Druskytė. Įžaidėja per 26 minutes pelnė 21 tašką (6/6 dvitaškiai, 2/4 tritaškiai, 3/4 baudos), atkovojo 6 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, blokavo 1 metimą, išprovokavo 4 pražangas ir surinko 25 naudingumo balus.

Varžovių gretose Brigita Sinickaitė ir Enrika Matiukaitė pelnė po 10 taškų. Pastaroji vidurio puolėja atkovojo ir 10 kamuolių, tad šį sezoną jau 4-ąjį kartą surinko dvigubą dublį. Urtė Bukauskaitė įmetė 9 taškus.

Šiaulietės, per 17-ka turų vis dar nežinančios pergalės skonio, rikiuojasi paskutinės 7-os. „Hoptrans-Sirenos“ su 14 laimėjimų ir 3 nesėkmėmis žengia antrojoje pozicijoje, vos viena pergale atsilikdamos nuo „Sūduvos“, žaidusios maču daugiau. Pavyti suvalkietes Kauno rajono komanda galės jau penktadienį. Tiesa, jos priims pajėgią varžovę – trečiojoje pozicijoje įsitvirtinusią Vilniaus „Kibirkštį“ (13 pergalių ir 4 nesėkmės), kuri, savo ruožtu, laimėjusi Garliavoje pavytų „Hoptrans-Sirenas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių